ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ [ σε 4 μέρη για ευκολία ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 12/5/2018ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/5/2018 (Ν.Η ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ , Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ , Η ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΙΟΙ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ , ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΤΑΝ ΟΙ....

+ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

+ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΚΑΡΕΩΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ

+ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

+ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗΣ

πατήστε στους συνδέσμους

+ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΚΑΡΕΩΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ 


Ιστορικές Προυποθέσεις για την Μετάλλαξη Του Δυτικού Χριστιανισμού (filioque).

+ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗΣ . 

Η Γέννησης Του Οικουμενισμού.
ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ+ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ 

 Διακοπή Μνημοσύνου και Κοινωνίας 15ος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου του Μεγάλου Φωτίου 
 ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΊΣΣΙΑ 12/5/2018ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...Σχόλια

 1. Θα σταθώ μόνο σε δυο σημεία από το τελευταίο βίντεο με τις ερωτήσεις
  1.Είπατε ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος δεν έκανε σύνοδο και ότι εσείς δεν θα δεχθείτε επισκοπική χειροτονία στην Ελλάδα για να μην κάνετε δική σας εκκλησία.
  Ρωτώ: και τι έκανε ο Αρτέμιος εφόσον χειροτόνησε μόνος του 3- 4 επισκόπους; Αυτό πώς λέγεται, μήπως λέσχη;;
  Σύνοδος λέγεται είτε σας αρέσει είτε όχι και με την δική σας εκκλησιολογία ο Αρτέμιος έκανε παράλληλη σύνοδο και σχίσμα.

  2.Παραδεχθήκατε ότι έπρεπε να κόψετε από τον οικουμενισμό πριν από δεκαετίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πεῖτε τα, Πάτερ μου, διότι οἱ ἄνθρωποι αὐτοί κοντεύουν νά μέ τρελλάνουν! Ἐπειδή, λέει, εἶναι χωρεπίσκοποι καί ὄχι Μητροπολῖται, ἕπεται ὅτι δέν ἀποτελοῦν Σύνοδον! Ἄρα τό πρόβλημα ἔγκειται στό πῶς ὀνομάζεις τούς ἐπισκόπους πού χειροτονεῖς; Ὁμολογῶ ὅτι δέν καταλαβαίνω.

   Διαγραφή
 2. Απάντηση στον Επιφάνειο μοναχό – για ποιόν λόγο έγινε η Πανορθόδοξη σύνοδος εναντίον του οικουμενισμού το 1948

  Αναφορικά με την απάντηση που έδωσε ο π. Επιφάνειος περί καταδίκης του οικουμενισμού, προκειμένου να αποκαταστήσει τις λοιπές τοπικές εκκλησίεςτου Βορρά.

  Η λεγόμενη Πανορθόδοξος σύνοδος του 1948 πέρασε με την πρωτοβουλία και την εποπτεία του Ιωσήφ Στάλιν ο οποίος σχεδίασε να τον Μαρξισμό δια της Σεργιανικής ιδεολογίας, η οποία θα μπορούσε να εξυπηρετεί το Σταλινικό καθεστώς και να συνεισφέρει στο επίτευγμα της Παγκόσμιας κυριαρχίας της Σοβιετικής αυτοκρατορίας, ως Τρίτη Ρώμη. Αυτή η σύνοδος έπρεπε να εμφανίσει τον εαυτόν της ως ηθική δύναμη όπου θα στηριζόταν το Ανατολικό μπλόγκ, αντιθέτως προς τις εκκλησίες του υπόλοιπου κόσμου.
  Σύμφωνα λοιπόν με την γνώμη του Στάλιν το κέντρο της ορθοδοξίας έπρεπε να φύγει από την Κων/πολη και να μετατεθεί στην Μόσχα. Με αυτή την στρατηγική κίνηση θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα δλδ να γίνει ο επικεφαλής της ορθοδοξίας ο Πατριάρχης της Μόσχας και όχι της Κων/πολης, ενώ παράλληλα ο Ηγέτης και διδάσκαλος όλου του προοδευτικού κόσμου θα υποκαθιστούσε τον αυτοκράτορα.
  Αυτή την ιερόσυλη παρωδία την υπέγραψαν με ενθουσιασμό η ιεραρχία της Ρωσικής Σταλινικής κομμουνιστικής εκκλησίας και ο πατριάρχης των Αρμενίων Γεώργιος ο Ε’.
  Αυτοί λοιπόν οι προδότες της κομμουνιστικής εκκλησίας του Στάλιν του μεγαλύτερου ανθρωποκτόνου [ καθώς επι των ημερών του εκτελέστηκαν 100.000.000, χριστιανοί κληρικοί και μοναχοί σε Ρωσία και Κίνα ] και ο Πατριάρχης των Μονοφυσιτών ήταν η φερόμενη ως ορθόδοξη Πανορθόδοξη σύνοδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις