ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικόν

ΘΕΜΑ: Έβγαλαν τον Σταυρό και βάζουν Ισλαμική μαντίλα στις νέες ταυτότητες 

Στην πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η αντίκατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήων με νέες βιομετρικές. Αυτό πλέον το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που ενδεχόμενα να μην γνωρίζουμε είναι πως ,η Ελληνική Αστυνομία θα επιτρέπε. πλέον τις «μαντίλες» στις φωτογραφίες για τις αστυνομικές ταυτότητες. 

Παρά το γεγονός ότι ο αϊτών στην έκδοση της ταυτότητας δεν πρέπει να φέρει κάλυμμα κεφαλής, όπερ ίσχυε μέχρι σήμερα, υπάρχει υποσημείωση, η οποία επιτρέπει τις μαντήλες με ειδική οριοθέτηση. 

«Για θρησκευτικούς λόγους δύναται το (άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (π.;. μαντίλα), πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του από το σαγόνι έως το μέτωπο και από τη μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο, έως την άλλη, πρέπει οπωσδήποτε να είναι εμφανή». 

Νέες ταυτότητες, λοιπόν, με τις «ευλογίες» του Αλλάχ. 

Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι πως, είχε προκληθεί σάλος, όταν οι Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για την αναγραφή του Ελληνορθόδοξου θρησκεύματος. 

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε: 

lον Θα επιτρέψετε, τελικά, την φωτογράφιση με μαντίλες; 

2ον Μπορείτε, επισήμως. να μας ενημερώσετε πώς θα είναι ο νέος τύπος των ταυτοτήτων;


Ο Ερωτών Βουλευτής 
Νίκος I. Νικολόπουλος 
Πρόεδρος Χριστιανοόημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Κάντε κλικ για μεγένθυνση

ΘΕΜΑ: Απάντηση στις από 04 και 05-06-2018 με αριθμούς 6490 και 6571, αντίστοιχα, ερωτήσεις του Βουλευτή κ. Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σε απάντηση των ανωτέρω μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου, γνωρίζεται ότι, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας μας αναφορικά με την έκδοση ενός σύγχρονου και ασφαλούς δελτίου ταυτότητας βασισμένο σε διεθνή πρότυπα ασφαλείας εκδόθηκε η υπ' αριθ. 8200/0-297647 από 10-04-2018 Κ.Υ.Α. «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (Φ.Ε.Κ. Β' - 1476). 

Ειδικότερα, σε αυτήν ορίζεται ο νέος τύπος δελτίου ταυτότητας ο οποίος είναι μορφότυπου ID-1 και περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ενός σύγχρονου εγγράφου πιστοποίησης της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών. 

Τέλος όσον αφορά στον τρόπο απεικόνισης των αϊτούντων την έκδοση δελτίου ταυτότητας, επισημαίνεται ότι αυτός εναρμονίζεται πλήρως με τα διεθνώς ισχύοντα και τα προβλεπόμενα πρότυπα που περιγράφονται από το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (I.C.A.O.). 

ΑΘΗΝΑ , 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ 

Κάντε κλικ για μεγένθυνση
νεα εποχη

scripta manent τίποτα δεν γίνεται αν δεν ανοίξει ο ουρανός - είτε θετικά είτε αρνητικά-
εν προκειμένω οι σημερινοί χριστιανοί είναι αποστάτες, αιρετικοί, βλάσφημοι μεσα στην συναγωγή του διαβόλου ΠΣΕ αντίχριστοι,  άθεοι και ότι άλλο θες, 
οπότε γιατί να επιτρέπει ο Θεός  αναγράφεται το χριστιανός ορθόδοξος σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις??
ταύτα προς προβληματισμό

Σχόλια