Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πανήγυρη στο πρωην γοχ μοναστήρι που γύρισε στο νέοΣύμφωνα με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας θα λειτουργεί πλέον η Ιερά Μονή της Γέννησις του Χριστού στο Άργος....
Στο Μοναστήρι της Γέννησις του Χριστού εορτάστηκε σήμερα 10 Ιουνίου 2018 η γιορτή των Αγιορειτών Πατέρων. 
 .......
Να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής της “Γέννησις του Χριστού” στο Άργος κατέχει μεγάλη περιουσία σε κτήματα και διαμερίσματα τα οποία του επιτρέπουν να είναι σε άριστη κατάσταση.
Τέλος, να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα ανοικτά ακόμη στην υπόθεση της Μονής και για αυτό το λόγο η Μητρόπολη Αργολίδας δεν έχει επίσημα ανακοινώσει το παραμικρό γύρω από τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα σε όλους τους τόνους καλεί άπαντες τους γνωρίζοντες να τηρήσουν το στόμα τους κλειστό σε σχέση με την υπόθεση.
Είναι καιρός όμως και η Μητρόπολη να ανοίξει τις πόρτες της και να ενημερώσει άπαντες για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και όχι μόνο να διοχετεύει ειδήσεις όποτε επιθυμεί και μόνο μέσα από τα κανάλια του ελεγχόμενου από αυτή τύπου.
Πρέπει να καταλάβει ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, ας μην χρησιμοποιεί τακτικές του 19ου.

βιντεο
 Η Ι.Μ. Γέννησις Χριστού στο Άργος πέρασε στην Πνευματική Δικαιοδοσία της Μητρόπ

ΦΩΤΟ:
Μονή Άργος Γέννησης1
Μονή Άργος Γέννησης2
Μονή Άργος Γέννησης3 Μονή Άργος Γέννησης4 Μονή Άργος Γέννησης5 Μονή Άργος Γέννησης6 Μονή Άργος Γέννησης7 Μονή Άργος Γέννησης8 Μονή Άργος Γέννησης9 Μονή Άργος Γέννησης10 Μονή Άργος Γέννησης11 Μονή Άργος Γέννησης12 Μονή Άργος Γέννησης13 Μονή Άργος Γέννησης14 Μονή Άργος Γέννησης15 Μονή Άργος Γέννησης16 Μονή Άργος Γέννησης17
Πηγή

scripta manent 
[ ο κυρίως Ναός τιμάται στους αγιορείτες πατέρες βλέπε αρχικη φωτό
ανωτέρω βλέπετε τον Ναό της Γεννήσεως του Χριστού, 
περαιτέρω υπάρχουν και μικρότεροι Ναοί ]

αυτές οι μοναχές πήγαν στο νέο επίσημα, ενω  οι γοχ προσχώρησαν  συγκεκαλυμένα  με το ΘΝΠ καθώς το αρθρο 16 δηλώνει ότι η εκκλησία του Χριστού είναι το Φανάρι και όλες οι τοπικές εκκλησίες που επικοινωνούν με τον Πατριάρχη, ενω οι γοχ ειναι μια θρησκευτική κοινότητα μέσα στις υπολοιπες αιρέσεις του ΘΝΠ στα γραφεία ετεροδόξων και ετεροθρήσκων του Υ.Π.


περαιτέρω η εκκλησιολογία γοχ λόγω και εργω είναι ουνίτικη με απόδειξη τις τελευταίες αγιοποιήσεις 700.000 μελών του Πατριαρχείου Σερβίας  του Σεραφείμ Σόμπολιεφ απο το Πατριαρχείο Μόσχας και του Λουκά του ιατρού και του Φιλούμενου ιεροσολύμων και αλλων
Τέλος δεν ξεκαθαρίζουν στην επίσημη ομολογία τους για τα ΜΗ σωτηριολογικά μυστήρια της οικουμενιστικής εκκλησίας του νέου, ενω κηρύττουν  το ακριβώς αντίθετο
Τέλος αποφάσισαν οτι δεν θα καταδικάσουν κανέναν αιρεσιάρχη της Ληστρικής κλπ
οι επίσκοποι και ιερείς γοχ Μεταδίδουν τα μυστήρια σε ΝΗτες

Τα συμπεράσματα δικά σας 


Σχόλια

 1. Παιδιά εγώ Ν/γτης ήμουν, αλλά με το που είδα στις φωτό να "λειτουργούν" Ν/γτες σε Ιερό Ναό Γνησίων Ορθοδόξων ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ !


  ΥΓ: Γιατί κάτι μου λέει ότι πρέπει να έπεξε ρόλο το λαμόγιο(πολιτικός) της πρώτης γωτογραφίας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 2. Ας τα βλέπουν αυτά οι "πνευματικοί" ταγοί των ΓΟΧ-Κ ! Αυτό ήταν ένα σχετικά μικρό "χάδι" που τους επέφερε το χέρι του Κυρίου Ιησού Χριστού, μπας και ξυπνήσουν και πάρουν σωστές "στροφές".

  Θα έρθουν και χειρότερα !

  ΥΓ: Το Μοναστήρι του Χρυσοστόμου Σπετσών, το κρατάνε καλά ? Ή θα τους "ξεγλιστρήσει κι αυτό ? Τι είναι τα μοναστήρια ρε παιδιά ? Χέλια είναι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΪΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ... ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΗΟ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΕΟ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. οι τρελοί φίλε ήταν αυτοί που έγραψαν τις εγκυκλίους 1950, 1974, 1998, 2002 οπου ξεκαθαρίζουν οτι απαγορεύεται να μεταλαμβάνουν σχισματικούς ΝΗτες και οσοι το κάνουν δεν εχουν καμία σχέση με τον αγώνα κλπ κλπ

   γι’ αυτό και τωρα πηγατε όλοι στην μητέρα εκκλησία και ησυχάσατε
   καλό κατευόδιο

   Διαγραφή
  2. Τρικυμία εν κρανίω!Ανώνυμε, αλήθεια, κατανάλωσες πολύ ώρα για να γράψεις αυτό το μαργαριτάρι υπερασπιζόμενος την πτώση των ΓΟΧ-Κ, οι οποίοι υιοθέτησαν τον Κυπριανισμό έργοις και λόγοις πλέον;;

   Δηλαδή επιχειρείς να μάς πείσεις ότι η Μονή γύρισε στο νέο επειδή δεν κοινωνούσαν και τους νεοημερολογίτες;; Τότε γιατί γύρισαν με το παλαιό οι μοναχές και δεν παρέμεναν στο νέο;;Ή οι μοναχές γύρισαν με το παλαιό και πίστευαν ότι θα έχουν παράλληλη κοινωνία με τους Οικουμενιστές;;Κύριε ελέησον!

   Προσοχή, ο Κυπριανισμός σάς έχει κάνει τον εγκέφαλο γιαούρτι!

   Διαγραφή


 4. "Το Μοναστήρι μέχρι τώρα λειτουργούσε αυτόνομα και είναι γνωστό ως Παλαιοημερολογήτικο Μοναστήρι, αφού ακολουθούσε το λειτουργικό του Παλαιού Ημερολογίου.

  Από σήμερα θα κρατησει το Παλαιό Ημερολόγιο, αλλά θα ανήκει στην Πνευματική Δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας."

  ΠΗΓΗ: https://argonafplia.gr/2018/06/10/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf/

  Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο που ενδιαφέρει τους "δεσποτάδες" του Νέου είναι η μνημόνευση του ονόματός τους (η μονή θα κρατησει το Παλαιό Ημερολόγιο).

  Και ο "δεσπότης" όταν θα πάει να λειτουργήσει στο μοναστήρι, με ποιο ημερολόγιο θα λειτουργήσει ?

  Με λίγα λόγια σκ@τ@ τα έχουν κάνει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τα ακούσαμε κι αυτό
  πηγαμε στο νεο γιατί δεν μας κοινωνούσαν τους νεοημερολογίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η νέα Κυπριανίτικη εποχή των ΓΟΧ-Κ βλάπτει σοβαρά την πνευματική υγεία!

   Διαγραφή
 6. Από την ιστοσελίδα ''ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ'' δημοσιεύθηκε ένα ρεπορτάζ, εκ του οποίου απόσπασμα, παρατίθεται κατωτέρω:
  ''Τέλος, να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα ανοικτά ακόμη στην υπόθεση της Μονής και για αυτό το λόγο η Μητρόπολη Αργολίδας δεν έχει επίσημα ανακοινώσει το παραμικρό γύρω από τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα σε όλους τους τόνους καλεί άπαντες τους γνωρίζοντες να τηρήσουν το στόμα τους κλειστό σε σχέση με την υπόθεση.
  Είναι καιρός όμως και η Μητρόπολη να ανοίξει τις πόρτες της και να ενημερώσει άπαντες για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και όχι μόνο να διοχετεύει ειδήσεις όποτε επιθυμεί και μόνο μέσα από τα κανάλια του ελεγχόμενου από αυτή τύπου.
  Πρέπει να καταλάβει ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, ας μην χρησιμοποιεί τακτικές του 19ου.''

  Προβληματισμός:
  Το φυσιολογικό θα ήταν, να ενημερώσει αμέσως και περιχαρώς, ο νεοημερολογίτης μητροπολίτης το ποίμνιό του, σχετικώς με την ευχάριστη είδηση, ότι απέσπασε εκ των χειρών των ''σχισματικών'' παλαιοημερολογιτών, το εν λόγω μοναστήρι και έτσι ''έσωσε'' ψυχές εκ του ''σχίσματος''!
  Αντ' αυτού, αναδύεται μία περίεργη, γενική, μυστικοπάθεια...
  Γιατί άραγε...;
  Συνήθως αυτές οι πρακτικές, απαντώνται όταν βρίσκονται ''συμφωνίες'' εν εξελίξει...
  Στο διάστημα των ''ζυμώσεων'', δεν ανακοινώνεται τίποτα...
  Ως ανόητος, έκανα μια ανόητη εικασία.
  Γεώργιος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.