Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Προς τους αποτειχισμένους και όσους πρεσβεύουν την εκκλησιολογία του βολέματος!Παρατηρώντας όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις στο χώρο της αποτείχισης στον οποίο ανήκα για κάποιο χρονικό διάστημα - ικανό για να αντιληφθώ τι συμβαίνει- καταλήγω με πλήρη συναίσθηση και ευθύνη των λεγομένων μου στο ότι ο σύγχρονος «αντιοικουμενιστικός» αγώνας χαρακτηρίζεται από μία παράδοξη πραγματικότητα. Θα περίμενε κανείς απομακρυνόμενος από την κρατούσα Εκκλησία και την παναίρεση και γεμάτος δίψα για αγώνα ότι θα συναντούσε λαϊκούς και κληρικούς, βετεράνους στην αποτείχιση, οι οποίοι θα είχαν φρόνημα αγωνιστικό και μαχητικό σε όλο το φάσμα της ζωής τους, ότι θα υπέφεραν για την πίστη και ότι θα βίωναν ένα διαρκή διωγμό ένεκα της πίστεως. Αντ’ αυτού αντίκρυσα μία πολύ απογοητευτική κατάσταση όπου το κοσμικό φρόνημα είχε έντονη παρουσία (και δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις) και είχε αναμειχθεί με έναν στρεβλωμένο τρόπο με τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Δηλαδή από την μία άκουγα κηρύγματα πύρινα, που ξεσήκωναν τα «πλήθη» και από την άλλη οι ίδιοι που κήρυτταν την ακρίβεια παρότρυναν τον κόσμο να συμβιβαστεί με το κοσμικό σύστημα!
Κι όχι μόνο έχουν συμβιβαστεί με το κοσμικό πνεύμα και δεν προπονούν το ποίμνιό τους στο να μαρτυρήσει αλλά προτρέπουν και τον κόσμο προκειμένου να τελέσει τα μυστήρια του γάμου, της βάπτισης κ.ό.κ. να πάει στους εχθρούς της πίστης, στους βλάσφημους παναιρετικούς, στους σταυρωτές του Κυρίου, σ’αυτούς που έχουν αναθεματίσει οι Πατέρες μας να τα τελέσουν!
Ενδίδουν στα κελεύσματα των λαϊκών τους οποίους αντί να ανδρώσουν πνευματικά τούς κάνουν υπακοή. Δηλαδή ο εκάστοτε κληρικός αντιοικουμενιστής αγωνιστής κάνει υπακοή στον ακατήχητο λαϊκό που μέχρι πριν λίγο καιρό κοινωνούσε με την παναίρεση!Κύριε ελέησον!

Για να το θέσω και πιο ξεκάθαρα ενώ από τη μία κηρύττουν ότι οι εν γνώσει κοινωνούντες με την παναίρεση κολάζονται αυτοί ως γνωστικοί που έπρεπε να προφυλάξουν το ποίμνιό τους γιατί αυτή είναι η «δουλειά» τους, τούς αποστέλουν στους παναιρετικούς να τελέσουν μυστήρια και κάποιοι λαϊκοί το έχουν και δίπορτο και κοινωνάνε και στα δύο στρατόπεδα εφόσον κανείς δεν τους ελέγχει! Οι κληρικοί που το κάνουν αυτό δεν συγκαταλέγονται στους εν γνώσει;; Επομένως κι αυτοί οι κληρικοί δεν κολάζονται ως ηθικοί αυτουργοί που ενώ γνωρίζουν τις σωτηριολογικές επιπτώσεις αποστέλουν τον κόσμο στο πνευματικό του θάνατο;;

Δεδομένων όλων των παραπάνω διαπιστώσεων με ασφάλεια μπορώ να ισχυριστώ ότι η πλειοψηφία των αποτειχισμένων επιδιώκει την δόξα του πολεμιστή αλλά όχι τον πόλεμο. Οι ήρωες της αποτείχισης μιλάνε στο ποίμνιό τους για τον πόλεμο αλλά δεν το εκπαιδεύουν να πολεμήσει, το έχουν παροπλισμένο. Οι περισσότεροι που αποτειχίζονται από την κρατούσα Εκκλησία ανησυχούν πρωτίστως για το πώς θα βολεύουν αγώνα και κοσμικό φρόνημα μαζί, δεν ανησυχούν για το πώς θα σωθούν ανεξαρτήτως κόστους. Δεν αγαπάνε τις αλυσίδες του Αποστόλου Πέτρου αλλά την δόξα του!

Χρύσα Πολίτη

20 σχόλια:

 1. Ἀγαπητή Κα Πολίτη, τό ἄρθρον σας εἶναι μέν εὐστοχώτατον καί ἄκρως ἐπίκαιρον, ἀλλά ἐλλιπές, ὅπως ἦσαν καί τά δικά μου ἄρθρα καί σχόλια πρίν ἀπό τόν παρελθόντα Αὔγουστον. Ἐμφανίζετε τούς ἀντι-οικουμενιστάς νά ἔχουν ἕν μόνον μέτωπον, τήν παναίρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Δυστυχῶς, ὅμως, εἴμεθα ἀντιμέτωποι καί μέ τήν Δεσποτοκρατίαν τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου, ὅπου κάποιοι "ἐπίσκοποι" συναγωνίζονται τούς Οἰκουμενιστάς στό ποιός θά κηρύξῃ περισσοτέρας καί φοβερωτέρας αἱρέσεις (Σεργιανισμόν, ἀλάθητον τῆς Συνόδου, διαστρέβλωσιν τῆς Ἱερᾶς Ἀποκαλύψεως, διαστρέβλωσιν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησιολογίας κ.ἄ.) καί ποιός θά συμπεριφερθῇ πρός τό ποίμνιον περισσότερον ὡς ἀρχηγός σέκτας, ποιός θά τό διχάσῃ περισσότερον κ.λπ. Ὅλοι αὐτοί δυσκολεύουν ἀπείρως τήν πορείαν τῶν καλοπροαιρέτων ἀποτειχισμένων καί εἶναι ἐξ ἴσου ἔνοχοι μέ τούς Οἰκουμενιστάς. Ἑπομένως, θά περίμενα νά εἶσθε πιό αὐστηρή μέ αὐτούς τούς ὑποκριτάς καί ὀλιγώτερον αὐστηρή μέ τούς ἀποτειχισμένους ἀντι-οικουμενιστάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ κ. Χατζηνικολάου η συγκεκριμένη ανάρτηση θα έλεγα ότι είναι ένα εκτενές σχόλιο παρά άρθρο, το οποίο όπως τιτλοφορείται, απευθύνεται σε όσους έχουν την εκκλησιολογία του βολέματος, αυτό επομένως βρίσκει εφαρμογή σε όσους την ασπάζονται από οποιοδήποτε στρατόπεδο. Δεδομένου ότι προήλθα από το ΝΗ έχω βιώσει τον χώρο της αποτείχισης από την κρατούσα Εκκλησία και άρα αυτήν την εμπειρία μπορώ να μεταδώσω, δεν έζησα τους γοχ για να μπορέσω να τους στηλιτεύσω βάσει βιώματος.Εντούτοις στην ομολογία πίστεώς μου μαζί με τον σύζυγό μου έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά με την πίστη μας αλλά και με τις πάσης φύσεως διαστρεβλώσεις των γοχ (Σεργιανισμός, ΘΝΠ, και παρεκκλίσεις ανάμεσα σε διδασκαλία και πράξη).Αν έχετε παρατηρήσει έχω εμπλακεί και σε ανοικτή δημόσια σύγκρουση στο παρόν ιστολόγιο με ανθρώπους που τους υποστήριζαν επομένως με την ανάρτηση αυτή δεν στοχεύω να εξαντλήσω τα μέτωπα του αγώνα ενός σημερινού αντιοικουμενιστή.
   Λόγω λοιπόν του ότι οι προβολείς του αντιοικουμενιστικού αγώνος είναι στραμμένοι στους νεοαποτειχισθέντες από την κρατούσα και επειδή παρατηρώ πολλά ευτράπελα να τεκταίνονται στα ιστολόγιά τους οφείλω λόγω του ότι πέρασα από εκεί να καταθέσω την θέση μου γιατί πολύς κόσμος επιστρέφει πίσω στον οικουμενισμό λόγω της σύγχυσης που προκαλούν οι διδασκαλίες και η συνολική ποιμαντική τους.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Χατζηνικολάου με αδελφική αγάπη θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής. Γράφετε ότι αναζητάτε Ορθόδοξο πνευματικό. Οι αποτειχισμένοι που ακολουθούν το παλαιό δεν ικανοποιούν τα εκκλησιολογικά σας κριτήρια;;Με βάση τα όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα από εσάς οι απόψεις σας συμβαδίζουν κατά 99% με αυτές του π. Γεωργίου Αγγελακάκη.
   Επίσης, τί εννοείτε ακριβώς όταν γράφετε ότι αναμένετε να συγκροτηθεί Σύνοδος Ορθοδόξων Επισκόπων, μπορείτε να το διευκρινίσετε περαιτέρω;;

   Διαγραφή
 2. "Παρατηρώντας όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις στο χώρο της αποτείχισης στον οποίο ανήκα για κάποιο χρονικό διάστημα.."

  Με το συμπάθειο, αν μου επιτρέπετε, τώρα σε ποιο εκκλησιαστικό χώρο ανήκετε;

  Είμαι σε αποτείχιση από το 2006, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα όσων έχουν κάνει αποτείχιση Κληρικών, Μοναχών, λαϊκών και προσεύχομαι...

  Εν Χριστώ,
  Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μου κάνει εντύπωση που με ρωτάτε γιατί έχετε διαβάσει την ομολογία πίστεώς μου. Όπως και να έχει εφόσον με ρωτάτε οφείλω να απαντήσω. Πλέον είμαι αποτειχισμένη από την Εκκλησία δηλ. από τους ΓΟΧ.
   Ο χώρος της αποτείχισης στον οποίο αναφέρομαι στο κείμενο δεν είναι στην ουσία αποτείχιση (είναι η δημοφιλής φερόμενη ως αποτείχιση) γιατί όταν κάποιος ανήκε σε αιρετική οργάνωση και κοινωνούσε με αιρετικούς όταν απομακρύνεται από αυτούς και την οργάνωσή τους δεν θεωρείται ότι αποτειχίστηκε από την Εκκλησία καθώς ποτέ δεν ανήκε σ'αυτήν.Έτσι κι εγώ όταν λέω ότι πέρασα από τον χώρο της λεγόμενης αποτείχισης εφόσον προήλθα από το τίποτα της αίρεσης δεν εντάχθηκα απομακρυνόμενη από την κρατούσα Εκκλησία μαγικά στην όντως Εκκλησία.Έπρεπε να ενταχθώ στην Εκκλησία πρώτα προκειμένου να πω ότι αποτειχίστηκα. Στην περίπτωσή μου επειδή δεν είχα βαπτισθεί, αρχικά βαπτίσθηκα Ορθόδοξα και έπειτα επειδή οι γοχ παρουσιάζουν σοβαρές παθογένειες (βλ. Σεργιανισμός, ΘΝΠ) αναγκάστηκα να αποτειχισθώ.

   Ελπίζω να σας κάλυψα.

   Διαγραφή
  2. Ἀγαπητέ Κε Ἀργυρακόπουλε, ἐφόσον τό ζητήσατε, σᾶς πληροφορῶ διά τήν ἰδικήν μου πορείαν. Ἐγώ ἀπετειχίσθην μέν ἀπό τήν Σύνοδον Καλλινίκου, καί δέν ἔχω προσχωρήσει εἰς κάποιαν ἄλλην, ἀλλά παραμένω στούς "ΓΟΧ," ἀναζητῶν Ὀρθόδοξον Πνευματικόν καί ἀναμένων τήν συγκρότησιν Συνόδου Ὀρθοδόξων Ἐπισκόπων πού ΔΕΝ εὐθύνονται γιά σχίσματα ἐντός τῶν "ΓΟΧ."

   Διαγραφή
  3. Επίσης, λέτε ότι αντιλαμβάνεσθε τα προβλήματα όσων έχουν αποτειχισθεί. Εδώ δεν μιλάμε για προβλήματα αλλά για εκκλησιολογική σύγχυση, ήτοι δεν μπορούν να οριοθετήσουν την Εκκλησία. Αναφέρονται αόριστα σε μια διαχρονική Εκκλησία την οποία δεν μπορούν να περιχαρακώσουν πατερικά βάσει της ρευστής και αντιφατικής διδασκαλίας τους περί μυστηρίων.Αν δεν μπορούν να μάς δείξουν που επιβίωσε η διαχρονική αυτή Εκκλησία από το 1924 μέχρι σήμερα (εφόσον αρχικά όταν αποτειχίστηκαν οι πρώτοι κληρικοί δεν αναγνώριζαν μυστήρια στην κρατούσα Εκκλησία ούτε κατ'οικονομία και παράλληλα ούτε έλεγαν ότι οι ΓΟΧ είχαν άκυρα μυστήρια) και ποιός διατήρησε την Ορθόδοξη πίστη μέχρι να αποτειχισθούν εκείνοι τότε εμείς πώς πορευόμαστε, προσωπολατρικά ή ιδεολογικοποιήσαμε μία έννοια (την αποτείχιση) χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την ουσία της;; Ότι δηλαδή έχει νόημα όταν αποτειχίζεσαι από όντως ιερείς που ανήκουν στην Εκκλησία αλλά που κηρύττουν γυμνή τη κεφαλή αίρεση!

   Διαγραφή
  4. Ἀγαπητή Κα Πολίτη, κατ' ἀρχάς χαίρομαι πού ἔχετε ἀποτειχισθῆ ἀπό τήν Σύνοδον Καλλινίκου, ἀλλ' ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, ὅπως γράψατε. Τώρα, ἐπιτρέψτε μου νά σχολιάσω αὐτό πού γράφετε: "αρχικά όταν αποτειχίστηκαν οι πρώτοι κληρικοί δεν αναγνώριζαν μυστήρια στην κρατούσα Εκκλησία ούτε κατ'οικονομία." Ἐξ ὅσων γνωρίζω, αὐτό δέν εἶναι ἀληθές. Τό 1937, ἐρωτηθείς ὑπό δημοσιογράφου ὁ πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος γιά τό τί εἶναι τέλος πάντων ἡ Ν/Ητική Ἐκκλησία, ἀπεφάνθη ὅτι εὑρίσκεται εἰς ἐν δυνάμει (καί ὄχι ἐν ἐνεργείᾳ) σχίσμα. Ἀργότερα ἔγραψεν ὅτι οἱ Π/Ηται δέν ἀποτελοῦν ξεχωριστήν Ἐκκλησίαν εἰς τήν Ἑλλάδα, ἀλλ' εἶναι "ἡ Φρουρά πού θ' ἀγωνισθῇ διά νά ἐπαναφέρῃ τήν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος εἰς τόν θριγγόν τῶν Ἱερῶν Κανόνων ἀπ' ὅπου ἐξέκλινε." Τότε ξεσηκώθηκε ὁ "πολύς" Ματθαῖος Καρπαθάκης, ἔκαμε σχίσμα ἐντός τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ Πατρίου καί ἀπό ἐκεῖ καί πέρα ἄρχισαν τά δεινά τοῦ π.ἑ. καί ἡ ἀποτυχία τῶν Π/Ητῶν νά ἐπαναφέρουν τήν Ὀρθοδοξίαν στήν Ἑλλάδα. Ἡ Ματθαιϊκή πλάνη περί "αὐτομάτου ἀπωλείας τῆς Χάριτος" ἔφθασε σέ τέτοιον βαθμόν ὥστε τό 1999 νά βάζουν εἰς τά ἔντυπά των πρωτοσέλιδα μέ τήν φωτογραφίαν τοῦ Ματθαίου καί μέ πηχιαίους τίτλους: "Ματθαῖος Καρπαθάκης: Ὁ Πρῶτος Ἐπίσκοπος τῶν ΓΟΧ"! Φαίνεται πώς, κατ' αὐτούς, ὁ πρ. Φλωρίνης πού τόν ἐχειροτόνησε δέν ἦτο ΓΟΧ! Ἔχουν κάνει καί μία γελοία εἰκόνα του μέ δύο ἀγγέλους νά τόν προσκυνοῦν! Τό 1950 ἐξαπάτησαν τόν πρ. Φλωρίνης, ὅτι δῆθεν ἄν ὑπογράψῃ ὅτι τά μυστήρια τῶν Ν/Ητῶν εἶναι ἄκυρα, θά ἕνωσις μέ τούς Ματθαιϊκούς. Δυστυχῶς, ὑπέκυψεν στόν πειρασμόν καί ἔκτοτε ἡ ἐκκλησιολογική αὐτή ἐκτροπή ἔχει ἐξαπλωθῆ πολύ, κυρίως μεταξύ τῶν ἱερωμένων, ἐνῷ ἀπό μερικές ἑκατοντάδες λαϊκῶν πού γνωρίζω, εἶναι ζήτημα ἄν τήν δέχωνται 5 ἄτομα.

   Διαγραφή
  5. Εκκλησία αποκαλώ την Σύνοδο του Καλλινίκου λόγω του ότι την αναγνωρίζω ως την διαχρονική Εκκλησία από το 1924 έως και σήμερα λόγω εγκυρότητας μυστηρίων, διαπιστευμένης αποστολικής διαδοχής και ότι επίσημα σε εκκλησιολογικά σωτηριολογικά ζητήματα κηρύττει τα σωστά (εκτός του περί χαράγματος ζητήματος)!Μα αποτείχιση νοείται όταν απομακρύνεσαι από την Εκκλησία για λόγους πίστεως!Αν σήμερα η Εκκλησία σφάλλει δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στα εκκλησιολογικά χρονικά και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι Εκκλησία.Η εκκλησιαστική ιστορία σε κάθε δεύτερη σελίδα αναφέρεται στα διαχρονικά σφάλματα της Εκκλησίας και σε αποτειχίσεις και καθαιρέσεις Αγίων. Δηλαδή εν ολίγοις ισχυρίζεστε ότι η Εκκλησία του Φλωρίνης δεν είναι Εκκλησία;;
   Για τα υπόλοιπα σχετικά με την εκκλησιολογική ιστορία και πορεία των ΓΟΧ προκλήθηκε σύγχυση, ίσως επειδή δεν το διατύπωσα ευκρινώς. Όταν έγραψα για τους «αποτειχισθέντες» κληρικούς οι οποίοι δεν αναγνώριζαν μυστήρια στην κρατούσα Εκκλησία εννοούσα τους πρόσφατους,όπως π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και τους συν αυτώ.

   Επειδή όμως θέσατε καίρια ζητήματα σας παραθέτω τα εξής:

   Διαγραφή
  6. 1. Ἡ ἀποκήρυξις τοῦ 1935
   Η ΑΠΟΚΗΡΥΞΙΣ
   (Διά Δικαστικοῦ ἐπιμελητοῦ, τὴν 14ην Μαΐου 1935)
   «Πρός τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».
   …….. Ἐπειδή ἡ Διοικοῦσα Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, διασπάσασα διά τῆς μονομεροῦς καί ἀντικανονικῆς εἰσαγωγῆς καί ἐν τῇ θεία λατρεία τοῦ Γρηγοριανοῦ ἡμερολογίου τήν ἑνότητα τῆς καθόλου Ὀρθοδοξίας, καί διαιρέσασα τούς Χριστιανούς εἰς δύο ἀντιθέτους ἡμερολογιακᾶς μερίδας, ἔθιξεν ἐμμέσως καί τό δόγμα τοῦ συμβόλου τῆς Πίστεως «Εἰς μίαν Ἁγίαν, Καθολικήν καί Ἀποστολικήν Ἐκκλησίαν».
   Ἐπειδή ἡ Διοικοῦσα Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἄνευ σπουδαίων ἐκκλησιαστικῶν λόγων, ἐφαρμόσασα μονομερῶς καί ἀντικανονικῶς τό Γρηγοριανόν ἡμερολόγιον, ἐγένετο αἰτία σκανδάλου τῶν Χριστιανῶν καί θρησκευτικῆς διαιρέσεως καί ἀντεγκλήσεων μεταξύ αὐτῶν, ἀποβαλόντων ἐξ αἰτίας τοῦ νέου ἡμερολογίου τήν ὁμοφωνίαν ἐν τῇ πίστει καί τήν χριστιανικήν ἀγάπην, καί ἠθικήν ἀλληλεγγύην ἐν τῇ πρός ἀλλήλους σχέσει καί ἀναστροφή.
   Ἐπειδή, τέλος, δι’ ὅλους τοὺς ἀνωτέρω λόγους ἡ Διοικοῦσα Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀπέσχισε καί ἀπετείχισεν ἑαυτήν κατά τό πνεῦμα τῶν Ἱερῶν Κανόνων τοῦ καθόλου κορμοῦ τῆς Ὀρθοδοξίας καί ἐκήρυξεν κατ’ οὐσίαν ἐαυτήν Σχισματικήν, καθ’ ἅ ἀπεφάνθη καί ἡ πρός μελέτη τοῦ ἡμερολογιακοῦ ζητήματος ὁρισθεῖσα ἐξ εἰδικῶν Νομομαθῶν καί Θεολόγων Καθηγητῶν τοῦ ἘθνικοῦΠανεπιστημίου Ἐπιτροπή, ἧς μέλος ἀπετέλει τότε καί ὁ Μακαριώτατος, ὡς Καθηγητής τοῦ Πανεπιστήμιου.
   Διά ταῦτα ὑποβάλλοντες εἰς τήν Διοικοῦσαν Σύνοδον τήν ἐπισυνημμένην διαμαρτυρίαν ἡμῶν, δηλοῦμεν, ὅτι κόπτομεν τοῦ λοιποῦπάσαν σχέσιν καί ἐκκλησιαστικήν ἐπικοινωνίαν μετ’ Αὐτῆς, ἐμμενούσης εἰς τήν ἡμερολογιακήν καινοτομίαν καί ἀναλαμβάνομεν τήν πνευματικήν ἡγεσίαν καί ποιμαντορίαν τοῦ ἀποκηρύξαντος τήν διοικοῦσαν Ἐκκλησίαν ἐκ πολυαρίθμων Κοινοτήτων συγκειμένου Ὀρθοδόξου Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, τοῦ ἐμμένοντος πιστοῦ εἰς τό πάτριον καί Ὀρθόδοξον Ἰουλιανόν ἡμερολόγιον.
   Ταῦτα φέροντες εἰς γνῶσιν τῆς Διοικούσης Ἱεραρχίας, διά χρηστῆς ἔχομεν ἐλπίδος, ὅτι αὕτη, συναισθανομένη τήν μεγίστην εὐθύνην, ἥν ὑπέχει ἐνώπιόν του Θεοῦ, τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, καί τοῦ Ἔθνους, ὅπερ διήρεσεν εἰς δύο ἀντιθέτους θρησκευτικᾶς μερίδας, θά ἀναθεωρήση τήν σχετικήν ἀπόφασίν της περί τοῦ ἡμερολογίου τῆς Ἐκκλησίας καί θά ἀγαθυνθῆ νά ἐπαναφέρη τό Ὀρθόδοξον καί πάτριον ἐκκλησιαστικόν ἑορτολόγιον, διατηρουμένου διά τήν πολιτείαν τοῦ νέου ἡμερολογίου πρός ἀναστήλωσιν τῆς Ὀρθοδοξίας καί εἰρήνευσιν τῆς Ἐκκλησίας καί τοῦ Ἔθνους, διατελοῦμεν.
   † Ὁ Δημητριάδος ΓΕΡΜΑΝΟΣ
   † Ὁ πρώην Φλωρίνης ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
   † Ὁ Ζακύνθου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

   Διαγραφή
  7. 2. Κ. Χατζηνικολάου για να είμαστε δίκαιοι πρώτος ο Φλωρίνης αποκήρυξε ως σχισματική την κρατούσα Εκκλησία και ως γνωστόν τότε δεν υπήρχε Ματθαίος ούτε Ματθαιϊκοί για να παρασύρουν τον Φλωρίνης.

   Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος και την περιβόητη απόφαση του 1950 που αναφέρετε, σας γράφω με πόνο ψυχής ότι αυτή η συμφωνία που επικαλείστε αν όπως ισχυρίζεστε είναι προϊόν εξαπάτησης, όχι μόνο ΔΕΝ τιμά τον Φλωρίνης, αλλά τον καταδικάζει σε σχίστη της εκκλησίας!
   Πώς είναι δυνατόν από την μια να κηρύττει το 1937 ότι δεν είμαστε άλλη Εκκλησία κ.ό.κ και το 1950 να καταδικάζει τους ΝΗτες ως σχισματικούς και να θέτει προϋπόθεση ένταξης στην Εκκλησία το μύρωμα;;
   Και από πού προκύπτει η εξουσία και η νομιμοποίηση κάποιου ενιστάμενου να προβαίνει σε χειροτονίες επισκόπων και να ιδρύσει έτερο θυσιαστήριο;;
   Καλώς ή κακώς τα γραπτά μένουν και η Εκκλησία με τα γραπτά πορεύεται και όχι με το τι έχει ο καθένας στην καρδιά του.Δεν καλούμαστε να αποκρυπτογραφήσουμε τις μύχιες προθέσεις του καθενός ιεράρχη αλλά να κρίνουμε βάσει των πεπραγμένων και εγγράφως δεδηλωμένων απόψεών του.

   Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω κάποιος ή θα πρέπει δεχθεί ότι ο Φλωρίνης άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην αρχική του θέση (αυτή του 1935)ή να δεχθεί ότι είναι υπαίτιος σχίσματος από την κρατούσα Εκκλησία. Μια τρίτη θέση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα.

   Διαγραφή
  8. Προς τον κ. Αργυρακόπουλο
   Ο παπικός αν αποτειχισθεί από τον πάπα σώζεται επειδή απομακρύνεται από την αίρεση ή πρέπει να ενταχθεί στην Εκκλησία για να σωθεί;;;Φανταστείτε σε τι βαθμό ισχύει αυτό για τους παναιρετικούς οικουμενιστές της κρατούσης Εκκλησίας που αναγνωρίζουν σωτηρία σε πάσης φύσεως αλλοθρήσκους και αντιχρίστους!

   Διαγραφή
  9. 1. Ἡ ἀποτείχισις τριῶν ἐπισκόπων ἀπό τήν Σύνοδόν των καί ἡ ἐκ μέρους των ἀποκήρυξις τῆς Συνόδου ὡς "κατ' οὐσίαν σχισματικήν" οὐδόλως σημαίνει ὅτι τά μυστήρια κηρύσσονται ἄκυρα, καθότι τέτοιον δικαίωμα ἔχει μόνον Πανορθόδοξος Σύνοδος, ὄχι οἱ ἀποτειχισθέντες. Αὐτή εἶναι ἡ ἐκκλησιολογική αἵρεσις τῶν Ματθαιϊκῶν, ὁμοῦ, βεβαίως, μετά τῆς ἄλλης βασικῆς πλάνης τῆς "αὐτομάτου ἀπωλείας τῆς Χάριτος."

   2. Εἶναι τοὐλάχιστον ἄδικον νά κατηγοροῦμε τόν Ἅγιον πρ. Φλωρίνης πού ἔπεσε θῦμα τῆς ἀπάτης τῶν αἱρετικῶν καί νά δικαιώνουμε τούς τελευταίους. Πηγαίνετε στήν θέσιν του καί θά διαπιστώσετε ὅτι ἐν μέσῳ τῆς Προδοσίας αὐτῶν πού ὁ ἴδιος εὐηργέτησε, τῶν διωγμῶν ὑπό τῶν Οἰκουμενιστῶν, καί τῆς ἐγκαταλείψεως, ἡ ἕνωσις μέ τούς Ματθαιϊκούς καί ἡ ἰσχυροποίησις τοῦ ἀγῶνος ὑποθέτω ὅτι ἐφάνταζον ὡς μέγα ἐπίτευγμα, ὁπότε ἴσως γι' αὐτόν νά ἄξιζε ἡ χρῆσις τῆς οἰκονομίας.

   Διαγραφή
  10. Η διγλωσσία των γοχ εχει καταφέρει να ανακατέψει τους πάντες λαικους και κληρικούς με αποτέλεσμα να πολεμάμε μεταξύ μας για τα δικά τους ψέμματα.
   Αυτός ειναι ο λογος που εκοψα απο τους γοχ
   Δεν εχουν λόγο
   Αλλα λένε άλλα υπογράφουν και άλλα πρατουν

   Διαγραφή
  11. Γενικῶς, συμφωνῶ μαζί σας. Ὡστόσον, οὐδέποτε θα κατηγοροῦσα τόν Ἅγιον πρ. Φλωρίνης γιά διγλωσσίαν. Ἐξ ὅσσων γνωρίζω, ἔκαμε χρῆσιν οἰκονομίας, προκειμένου νά ἐπιτύχῃ τό καλύτερον διά τήν Ἐκκλησίαν, ἡ Ὁποία τότε (τό 1950) ἐδιώκετο σφόδρα ἀπό τούς Οἰκουμενιστάς, τό ποίμνιον ἐσυρρικνοῦτο, οἱ ἐπίσκοποι τοῦ π.ἑ. ἔφευγαν καί πήγαιναν στόν Οἰκουμενισμόν, οἱ Ματθαιϊκοί τόν ἐπολέμουν κ.λπ. Δέν εἶναι δυνατόν νά συγκρίνουμε τόν Ἅγιον μέ τούς σημερινούς (δῆθεν) διαδόχους του.

   Διαγραφή
  12. Δημήτρη, για τους σημερινούς γοχ τα γράφω γιατί απο αυτούς έκοψα

   Διαγραφή
 3. "Αν δεν μπορούν να μάς δείξουν που επιβίωσε η διαχρονική αυτή Εκκλησία από το 1924 μέχρι σήμερα "

  Λυπάμαι αλλά εγώ, αν και 75 ετών, με πολλές ώρες καθημερινής μελέτης, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Εσεις μπορείτε; Αν ναι, ευχαρίστως θα δώσω τη δέουσα προσοχή στην απάντησή σας.

  Εν Χριστώ.
  Κωνσταντίνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν διαβάσετε την ομολογία πίστεως την δική μου και του συζύγου αλλά και την παραπάνω απάντηση μου στον κ. Χατζηνικολάου πιστεύω και εύχομαι να σας καλύψω.

   Διαγραφή
  2. Θα απαντήσω εγω, τα κάτωθι για τους σοβαρά ενδιαφερόμενους:
   Οι γοχ Καλλινίκου έχουν αποστολική διαδοχή απο την ΡΟΕΔ. Αυτό είναι de facto
   Σήμερα εχουν λοξοδρομήσειεπίσημα απο τον ορθόδοξο σιδηρόδρομο κυρίως με την υπαγωγή τους στο Θρησκευτικό νομοσχέδιο, την διγλωσσία σε θέματα πίστεως, το κοινό ποτήριο με λαικούς οικουμενιστές, την σιωπή τους για την Ληστρική της Κρήτης κ.α.
   Τουτέστιν δεν έχει νόημα να ενταχθείς εκεί

   Για τα υπόλοιπα σχίσματα γοχ δεν το συζητάω καθόλου.
   Είναι ΣΚΟΤΑΔΙ γιατί είναι σχίσματα για λογους φιλαρχίας και προσωπικών ζητημάτων, άρα ΚΟΛΑΣΗ για τους ιδρυτές και σκοτάδι για τους υπόλοιπους.

   Συνεπώς,
   1. η εκκλησία βρίσκεται σε αποτειχισμένους κληρικούς γοχ οι οποίοι εκοψαν για θέματα πίστεως, και το δήλωσαν στην σύνοδο
   2.σε κάποιους επισκόπους της ΡΟΕΔ οι οποίοι εχουν σίγουρα αποστολική διαδοχή απο αρχιεπίσκοπο Βιτάλιο
   Γραφω κάποιους διότι εχουν γινει χειροτερα απο τους γοχ μετα την κοίμηση Βιταλίου, και κατά δεύτερον δεν εχουν ορθόδοξη πίστι [ αλλωστε η ΡΟΕΔ ανέκαθεν οικουμενιστές ήταν ]
   Ψαξε να βρείς στην Αμερική τον Τσέλιτσεφ η τον Αντώνιο Ορλόφ
   φιλικα

   Διαγραφή
 4. "Ἀγαπητέ Κε Ἀργυρακόπουλε, ἐφόσον τό ζητήσατε,"

  Αγαπητέ κ. Χατζηνικολάου, ίσως να μην ήμουν σαφής, αλλά δεν σας το ζήτησα. Εν πάση περιπτώσει σας ευχαριστώ. Σας εύχομαι καλό αγώνα υπέρ της Φιλτάτης Ορθοδοξίας μας!

  Εν Χριστώ,
  Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
  Μόντρεαλ-Καναδά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.