Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί/στα παιδιά του , και γενικά στους Έλληνες μαθητές, την παιδεία που....


 Για να μπείτε στην σελίδα πατήστε:   polithiron@blogspot.gr

 

Σκοπός του ιστολογίου

  Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί/στα παιδιά του , και γενικά στους Έλληνες μαθητές, την παιδεία που:

 1. Συνάδει με τις πεποιθήσεις των γονέων (αναφαίρετο, νομικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα των γονέων)
 2. Προάγει τη μάθηση του μαθητή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μάθει αυτό που είναι έτοιμος να μάθει και με τον τρόπο που για τον ίδιο είναι αποτελεσματικότερος.
 3. Θα τον βοηθήσει να γίνει χρήσιμο μέλος στην κοινωνία την οποία θα αποτελέσει μαζί με τους άλλους ανθρώπους.
  Έχει γίνει λόγος τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα για το αίτημα πολλών γονέων να μπορούν να διδάξουν αυτοί τα παιδιά τους ή να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο σχολείο το οποίο να παρέχει εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. 
  Προτείνουμε μία θύρα , η οποία δύναται να επιτρέψει την είσοδο σε αμέτρητες διαφορετικές οδούς, ανεξάρτητα από το τι ακριβώς επιθυμεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να εφαρμοστεί στα δικά του παιδιά (διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών, διαφορετικά εκπαιδευτικά υλικά, όπως βιβλιά κλπ), περιβάλλον μάθησης, διαφορετική σχέση του δασκάλου με τον μαθητή, ιδεολογικές και θρησκευτικές αντιλήψεις).
  Πρόκειται για ένα Ιδιωτικό σχολείο στην Αμερική, στην πολιτεία του Michigan, με την επωνυμία "Clonlara School"αναγνωρισμένο από τους οργανισμούς:
 • Accreditation International (Ai) 
 • Middles States Association of Colleges and School (MSA-CESS)
 • National Council for Private School Accreditation (NCPSA).

Το σχολείο αυτό λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια (από το 1967) και προσφέρει τις υπηρεσίες του για μαθητές ηλικίας νηπιαγωγείου έως και την αποφοίτησή τους από το Clonlara High School σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ο απόφοιτος του σχολείου, εφόσον πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις παίρνει "high school diploma"(όπως το απολυτήριο λυκείου που λαμβάνουν οι απόφοιτοι λυκείου στην Ελλάδα).

Οι μαθητές του Clonlara χωρίς προβλήματα μετεγγράφονται εφ' όσον το επιθυμούν σε οποιδήποτε σχολείο στο εξωτερικό (σε οποιαδήποτε βαθμίδα), αλλά και στην Ελλάδα, όπως γνωρίζουμε λόγω προσωπικής εμπειρίας (με μαθητές δημοτικού έως τώρα). Και αυτό διότι το σχολείο παρέχει σε κάθε περίπτωση με απόλυτα καλοπροαίρετη διάθεση τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την μετεγγραφή σε οποιοδήποτε σχολείο (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάμιας ). Τα έγγραφα αυτά (με την επίσημη σφραγίδαα του σχολείου) αποστέλλονται στον μαθητή ή και κατευθείαν στο σχολείο το οποίο πρόκειται να φοιτήσει ο μαθητής.
 Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να γραφτεί οποτεδήποτε μέσα στη σχολική χρονιά, ή πριν ακόμη αυτή αρχίσει.

Οι απόφοιτοι του Clonlara έχουν γίνει δεκτοί σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου, αφού έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, με την βοήθεια του συμβούλου τον οποίο παρέχει το σχολείο.
Το ιστολόγιό μας επιδιώκει, εκτός από την ενημέρωση, να θέσει τους γονείς εντός ενός δικτύου επικοινωνίας  με κάθε είδους επαγγελματία που μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να εξυπηρετήσει και να στηρίξει την επιλογή της εκπαίδευσης εκτός του γνωστού και "υποχρεωτικού" μοντέλου που παρέχεται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά σχολεία, το οποίο όμως τα ξένα σχολεία δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν. 

 Εάν είστε
 • Γονείς που επιθυμείτε τα παιδιά σας να έχουν κάτι διαφορετικό από αυτό που προσφέρεται στα ελληνικά σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά).
 • Σχολεία που θέλετε να προσθέσετε κάτι διαφορετικό στο ήδη υπάρχον πρόγραμμά σας , με τη δυνατότητα αυτό να μετρήσει και τυπικά στα προσόντα των μαθητών με τη συνεργασία του Clonlara School.
 • Δικηγόρος που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση (ή άλλο)
 • Εκπαιδευτικός με αγάπη και όραμα για ελευθερία στην εκπαίδευση
 • Εκδότης βιβλίων
 • Δημιουργός εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης e-learning
 • Πάροχος εκπαιδευτικών υλικών
 • Σχολείο με εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
 • Γνώστης των νόμων και των διαδικασιών που αφορούν μαθητές και αποφοίτους του εξωτερικού.
 • Οποιοσδήποτε μπορεί να συντελέσει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε τα παιδιά και στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα και με ευχάριστο τρόπο (εργαστήρια, φροντιστήρια, κατασκηνώσεις, πολιτικές ή θρησκευτικές κοινότητες, σύλλογοι για την εναλλακτική εκπαίδευση, αθλητικοί σύλλογοι κλπ.κλπ.)
και σας ενδιαφέρει το εγχείρημά μας να έλθει και στην Ελλάδα το Clonlara School με ελληνικό παράρτημα, στείλτε μας ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο για να επικοινωνήσουμε ή ...απλά σχολιάστε στα θέματά μας, βάζοντας ένα λιθάρι γνώσης και εμπειρίας!
Έπειτα από προσωπική επικοινωνία μας με την διευθύντρια του σχολείου Clonlara, την ευγενέστατη κυρία Chandra Montgomery Nicol, γνωρίζουμε ότι το σχολείο ενδιαφέρεται να ιδρύσουμε ένα παράρτημα και εδώ στην Ελλάδα.
Υπάρχει έλληνας που έχει εμπειρία με το σχολείο αυτό και μπορεί για αρχή να εξυπηρετεί ως σύμβουλος και στα ελληνικά, πριν ακόμα δημιουργηθεί ελληνικό παράρτημα του σχολείου. Οι σύμβουλοι του σχολείου Clonlara μαζί με την διευθύντρια, λειτουργούν ως ομάδα και φροντίζουν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση προβλημάτων.
Η δημιουργία ελληνικού παραρτήματος θα δώσει στο σχολείο μεγαλύτερη δυνατότητα να υπερασπίζεται τους μαθητές και τους αποφοίτους στην ελληνική πολιτεία. 
Προϋπόθεση δημιουργίας ελληνικού παραρτήματος είναι η εγγραφή στο σχολείο τουλάχιστον 25 μαθητών.
Μόνο όμως 6 οικογένειες είναι αρκετές ώστε να υπάρχει στην Ελλάδα σύμβουλος που να εξυπηρετεί  και ελληνόφωνους. 
Κατόπιν επικοινωνίας με τη γραμματεία του Clonlara Schoοl, επιτύχαμε το κόστος των διδάκτρων για τους έλληνες μαθητές που θα εγγραφούν στο σχολικό έτος 2017-2018 να είναι το εξής:
 1. Για τις τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 8η τάξη (δηλαδή μέχρι και την δευτέρα γυμνασίου): 650ευρώ ανά σχολικό έτος.
 2. Για τις τάξεις 9η μέχρι και 12η (από τρίτη γυμνασίου μέχρι και τρίτη λυκείου): 800ευρώ ανά σχολικό έτος.
Χρεώνεται επιπλέον η εγγραφή του πρώτου μαθητή της οικογένειας 165ευρώ και για κάθε επιπλέον μαθητή της ίδιας οικογένειας προστίθενται μόνο 40 ευρώ για την εγγραφή του.
Το κόστος για την αποφοίτηση (τρίτη λυκείου) επιβαρύνεται με 100 ευρώ επιπλέον των διδάκτρων και της εγγραφής.
Υπάρχει δυνατότητα να σπάσει η συνολική ετήσια συνδρομή σε έως και 4 δόσεις (+10ευρώ στο σύνολο)ως εξής:
Πρώτη δόση (καταβάλλεται κατά την εγγραφή)=εγγραφή και τουλάχιστον το 25% των διδάκτρων.
Δεύτερη έως και τέταρτη δόση κατόπιν συνεννοήσεως με το σχολείο ή με τον χρεωμένο σύμβουλο.
Όποιος επιθυμεί να εγγραφεί από την Ελλάδα, μπορεί να επικοινωνήσει με το ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ στο e-mail: polithiron@gmail.com

Σχόλια