4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936. Η ΕΛΛΑΣ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΑ πορεία & ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!Αποτέλεσμα εικόνας για 4η αυγούστου 1936
Μπορεί να μοιάζει "υπερβολικός", ο ανωτέρω τίτλος της αναρτήσεώς μας, για τους μή έχοντες ιδιαίτερες γνώσεις Ιστορίας,  αλλά ΔΕΝ είναι.
Μέ την ευκαιρία λοιπόν της σημερινής 81ης επετείου, απο την έναρξη του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου το 1936, απο τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, άς θυμίσουμε μόνο το ακόλουθο γεγονός, μ ο ν α δ ι κ ό στα παγκόσμια χρονικά!
 
Σχετική εικόνα
Τό 1898 επελέγη απο τον τότε διάδοχο του θρόνου Κωνσταντίνο, ομού με άλλους δύο νέους στρατιωτικούς (Βίκτωρ Δούσμανης & Ξενοφών Στρατηγός) να αποσταλεί για σπουδές στην ("αυτοκρατορική" τότε) Γερμανία, δηλαδή στην περίφημη Πολεμική Ακαδημία του Βερολίνου.

Σχετική εικόνα
Ο Έλλην νεαρός μαθητής, ο Ιωάννης Μεταξάς ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ σε τέτοιο βαθμό, που άφησε  ά φ ω ν ο υ ς και τους καθηγητές και τους (Γερμανούς) συμμαθητές του, που έμειναν πολύ πίσω...
Και προσέξτε σε ΟΛΑ τα μαθήματα, είτε τεχνικού περιεχομένου, είτε στρατηγικής.

Σχετική εικόνα
Όταν απεφοίτησε το 1902, με ιδιαίτερες διακρίσεις, έγινε αρμοδίως μία εισήγηση, στον ίδιο τον Αυτοκράτορα Κάϊζερ Γουλιέλμο τον Β΄, να εγκρίνει να τοποθετηθεί ένα επίγραμμα, ακριβώς πάνω απο την κεντρική πύλη της Σχολής του Βερολίνου, που να γράφει :

"ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟΝ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ 
ΜΕΤΑΞΑ"!

και εκείνος δέχθηκε και υπέγραψε την σχετική εντολή! (Άν και για έναν ξένο εύελπι!...)

Αποτέλεσμα εικόνας για 4η αυγούστου 1936
Το επίγραμμα τοποθετήθηκε και υπήρχε, έως την στιγμή που ανέβηκαν στην εξουσία οι 'Ναζί' (1933) και εδόθη εντολή αποκαθηλώσεώς του...

Σχετική εικόνα
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ 'ΠΛΑΚΑΤ' ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑ. ΓΡΑΦΕΙ : "Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΗΤΑΝ
ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ! ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ!"

1may__article
Ο ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΥΠΗΡΞΕ ΜΟΝΟΝ
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΜΕΤΡΑ,
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ!...

Τέτοιους ΗΓΕΤΕΣ ανέδειξεν η Ελλάς, σε αντίθεση μέ τις προδοτικές ξενόφερτες και ξενόδουλες μαριονέττες, που 
μάς «κυβερνούν» από τό 1974 καί μετά ...

(Όσο για την χάραξη της νεωτέρας ευρωπαϊκής πορείας, όπως αναγράφεται στον τίτλο της αναρτήσεώς μας, άς αναλογιστούν οι Ευρωπαίοι, τί θα συνέβαινε άν οι 'Ναζί, δεν καθυστερούσαν σημαντικά με την κάθοδό τους στην γενναία αμυνόμενη Ελλάδα, που εξευτέλισε τους Ιταλούς και δυσκόλεψε τους Γερμανούς, όσο κανένας άλλος στρατός έως τότε, οπότε μετά στην ρωσική εκστρατεία, τους "πρόλαβε" και τους γονάτισε κυριολεκτικώς ο 'στρατηγός-χειμώνας'!)
---------------------------------------------

Όσοι τυχόν απαιτητικοί (και καλοδιαβασμένοι αναγνώστες), επιζητούν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες (με σίγουρα "αντισυμβατική" γραφίδα) για την περίοδο της Μεταξικής εποχής, έως και την πτώση των αρχών Απριλίου 1941, μπορούν να διαβάσουν τα γραφόμενα στα ακόλουθα 2 'λίνκς' :

&

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Σχόλια