ΧΙΡΟΣΙΜΑ Όταν το Κράτος ..."Δικαίου", εξόντωσε 150.000 α μ ά χ ο υ ς, σε ένα λεπτό!!! (6η Αυγούστου 1945).Η Χιροσίμα τίμησε την 72η επέτειο του ατομικού βομβαρδισμού και την εξόντωση 150.000 κατοίκων από το ...φιλάνθρωπο 'Κράτος Δικαίου', με τις "Αξίες" και τα "ιδανικά" του Ελευθέρου Κόσμου που τους τιμώρησε, για τις αποφάσεις της κυβέρνησεώς τους και επειδή δεν πίστευαν στο αμερικανικό όνειρο... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν και εφέτος στο Πάρκο Ειρήνης, κοντά στο σημείο 'μηδέν' και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στις 08:15 π.μ., την ώρα που εξεράγει η ατομική βόμβα, 600 μέτρα πάνω από το έδαφος. 

Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα
Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι 80 χωρών...

[Ορισμένα στοιχεία απο το ιστ.'δελτίο των 11']
-----------------------------------------------------------

Ποιος ήταν ο αμετανόητος πιλότος της Χιροσίμα

Όπως εξομολογούνταν αργότερα στις συνεντεύξεις του, ο πιλότος του 'Enola Gay', του αεροσκάφους 'Β29' της αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού, Θίοντορ Φαν Κερκ, το μόνο που σκεφτόταν όταν κοίταξε -για μια και μόνο στιγμή- από το παράθυρο τον όλεθρο που προκάλεσε το «Αγοράκι», το οποίο επί 1.700 μίλια μετέφερε με το αεροσκάφος του από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, ήταν ότι «ο πόλεμος τελείωσε».

«Αν έχω μετανιώσει γι' αυτό που κάναμε εκείνη την ημέρα; Όχι κύριε, δεν έχω», δήλωνε ο Φαν Κερκ το 2010 στη βρετανική εφημερίδα 'Sunday Mirror'. «Ποτέ δεν ζήτησα συγγνώμη γι' αυτό που κάναμε στη Χιροσίμα και ποτέ δεν θα ζητήσω»! 
Πέθανε το 2014,  τέλος Ιουλίου, στα 93 του...

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Σχόλια