Hagiorite Priest new generation - international situation

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του +ΙΓΖ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 19 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 24-6/7-7-2017

+ΙΓΖ
Oi κληρικοί της new generation επιθυμούν υπάκουα ρομπότ και όχι ορθοδόξους ελεύθερους ανθρώπους. Αυτοί οι κύριοι λοιπόν επιθυμούν να γεμίσουν οι Ορθόδοξοι ναοί, αλλά με χριστιανούς σύγχρονους, με αλλοιωμένο φρόνημα.

Στοχεύουν να μεταλλάξουν την Εκκλησία σε κάτι άλλο από αυτό που είναι στην ουσία της, σε έναν άνευρο οργανισμό, ο όποιος θα ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και θα δουλεύει, για λογαριασμό του συστήματος, απορροφώντας τους κραδασμούς πού προκαλούν οι ενέργειες της κοσμικής εξουσίας σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο.
Η διδασκαλία του κληρικού της new generation έγκειται στην αγαπολογία… λες και οι άγιοι Ιεράρχες που έγραψαν τους κανόνες και οριοθέτησαν τις κόκκινες γραμμές για την προστασία των ψυχών μας, ξεχείλιζαν από μίσος, που λέει και ο αρχιδιάβολος Βαρθολομαίος.
Όσοι λοιπόν αρνούνται την διδασκαλία της αγαπολογίας, στιγματίζονται από το προοδευτικό ιερατείο ως ακραίοι, φανατικοί και ανόητοι.

Ο Μέγας Βασίλειος Δεν μασούσε τα λόγια του. Λέγει κατάμουτρα στον έπαρχο Μόδεστο ότι η αίρεση είναι απεχθής στον Θεό και οδηγεί στην απώλεια. Δεν νοιάζεται αν θα τον αποκαλέσουν ακραίο ή φονταμενταλιστή ή οπισθοδρομικό. Μιλά την γλώσσα της αλήθειας γνωρίζοντας πολύ καλά ποιόν έχει απέναντι. Δεν είπε στους Ιερείς του, νερώστε το κρασί σας επειδή μπορεί να μη σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να λειτουργείτε στον Μέγα Αντώνιο, ή στον Προφήτη Ηλία.

Σήμερα προβάλλεται από κληρικούς, όλων των βαθμίδων της Ιεροσύνης έτερος Χριστός:
Ένας Χριστός Ασταύρωτος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ανθρώπων.
Γίναμε χριστιανοί αγνώριστοι σε σημείο να μη διαφέρουμε από απίστους και άθεους και σε πολλά σημεία να τους ξεπερνούμε. Αλλά πώς έγινε αυτό; πώς φθάσαμε σ’ αυτό το κατάντημα;
Οι κληρικοί να ντρέπονται και να φοβούνται να ομολογήσουν τον Χριστόν που υποσχέθηκαν να υπηρετήσουν, και από ποιους παρακαλώ;
Όχι από τους Μπολσεβίκους και τους Ναζί, αλλά από τους φερόμενους ως Ορθοδόξους επισκόπους, και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης.
Ο θεός άλλα θα ζητήσει από τον έναν και άλλα από τον άλλον. Υπάρχει όμως κάτι το οποίο θα το ζητήσει από όλους, και αυτό είναι η ορθόδοξη ομολογία.

Σήμερα η ορθοδοξία είθισται να ταυτίζεται μόνον με την αποδοχή του Χριστού. Δηλαδή επειδή δεχόμεθα τον Χριστόν και επειδή πηγαίνουμε στην Εκκλησία και ανάβουμε κανένα κεράκι, και επειδή πηγαίνομε σε καμιά θρησκευτική εκδήλωση, υποτίθεται ότι κλείσαμε θέση στον παράδεισο.

θέλουμε να μιλάμε για την αλλαγή της θρησκευτικής νοοτροπίας του ανθρώπου, αλλά χωρίς να γνωρίζει ο άνθρωπος τις βασικές αλήθειες [ δόγματα ] της Ορθοδόξου πίστεως, αντικαθιστώντας έτσι στην ψυχή του, την παλαιά δεισιδαιμονία με την καινούργια.

Εάν δεν αλλάξουμε την παραπάνω εφησυχαστική νοοτροπία τότε σε τι διαφέρουμε από τους αιρετικούς; Στο Δόγμα;
Και τι να το κάνουμε το Ορθόδοξο Δόγμα όταν δεν το χρησιμοποιούμε για την θεραπεία των ψυχών;
Το Δόγμα έτσι δεν ωφελεί σε τίποτα και κανέναν.

Η Ορθοδοξία αδελφοί και Πατέρες έχει κόστος.
Ο αγώνας έχει κόστος.
Τι σου στοίχησε η Ορθοδοξία; Τι σού στοίχησε ο αγώνας;
Ποιό είναι το κόστος;

Σχόλια