Όταν ο ορθόδοξος πιστός, αναζητεί οπωσδήποτε "Γκουρού"

Πριν λίγο λάβαμε  ένα εμαιλ  (σύνδεσμο σε βίντεο) με τίτλο:
 "Μια διαφορετική άποψη από γέροντα μη ζηλωτή."
Αν και αρχικά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να διαγραφεί αφού δεν είχε τίποτε ουσιαστικό να προσφέρει, τελικά το κρατήσαμε και το προβάλουμε. Ας το κρίνουν οι αναγνώστες.

Πάντως το δικό μας σχόλιο στο ίδιο βίντεο θα ήταν :
Όταν ο επισκέπτης αναζητεί οπωσδήποτε "Γκουρού".
Όταν προσπαθείς να εκμαιεύσεις οπωσδήποτε από ένα μοναχό -γεροντάκι, "είδηση", "προφητεία" κλπ, και τον ρωτάς επίμονα για το "πότε θα πάρουμε την  Πόλη", 
λογικό είναι μετά να βιντεοσκοπείς αλήθειες (πχ Παπαδόπουλος, Μεταξάς, ότι ο π.Παϊσιος τάφηκε στην Σουρωτή, εκτός δηλαδή Αγίου Όρους), 
μαζί με ψέμματα (αυτά που τους είπε ο "φίλος" τους, που πουλούσε δονητές στο μοναστήρι με τις καλόγριες στη Σουρωτή) 
ή υπερβολές που έτυχε να ακούσει το γεροντάκι (πχ ότι τα Ελληνόπουλα λιποθυμάνε στα σχολεία επειδή δεν έχουν να πιουν ένα ποτήρι γάλα, ευτυχώς τόσο δράμα δεν είναι η κατάσταση, ως εκπαιδευτικοί σας το βεβαιώνουμε)

Δείτε λοιπόν το βίντεο (μετά το 3ο λεπτό)


"Μάλιστα πατέρα, ναι πατέρα ..." κλπ.
Όταν ο "πιστός" έχει αποδεχθεί να λειτουργεί ως "βλήμα", δεν φταίει ούτε ο Θεός ούτε κανείς.
Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Σχετικά με το μοναστήρι και τον γέροντα του, βρήκαμε τυχαία ένα ακόμη βίντεο :
(ευτυχώς εδώ το γεροντάκι δεν μιλάει πολύ οπότε το βίντεο τον παρουσιάζει ως υπερκόσμια μορφή, και μακάρι να είναι έτσι)


Και επειδή θα αρχίσει πάλι μια ατέρμονη συζήτηση για την αγιότητα του π.Παϊσίου, θα επαναλάβουμε ότι ως μοναχό του είχε δώσει ο Θεός χάρισμα και με τον τρόπο αυτό βοήθησε πολλούς ανθρώπους -κυρίως εκτός εκκλησίας. Μην ξεχνάμε και την χειρόγραφη επιστολή του για τα "Σημεία των Καιρών και το 666".
Από κει και πέρα η αγιοκατάταξη του έγινε για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες.
Μας προβληματίζουν κι εμάς κάποια πράγματα, όπως
πχ ενώ υποτίθεται είχε προορατικό χάρισμα δεν προέβλεψε την ολισθηρή οικουμενιστική πορεία του Βαρθολομαίου και πήγε και του προσκύνησε το χέρι, ή κάποιες άλλες "ιστορίες" που μόνοι τους εφηύραν και διαδίδουν εσκεμμένα οι οικουμενιστές ότι τάχα είπε ότι είναι ο "καλύτερος Πατριάρχης".
Έτσι διέδιδαν και για τον Σαμαρά κάποιοι άλλοι "γέροντες", ότι είπε ο Άγιος Παΐσιος ότι "αυτός" θα σώσει την Ελλάδα, αλλά ... την "είδαμε" την "σωτηρία"! 
για την "προφητεία" του π.Παΐσίου για τον Σαμαρά, διαβάστε εδώ και εδώ.
Οι Άγιοι δεν είναι αλάθητοι.
Πάντως -και χωρίς να διαθέτουμε κανένα προορατικό χάρισμα- είναι φανερό ότι έπεται σωρεία αγιοκατατάξεων. Γι αυτό ένα σωρό απλοί ευσεβείς επίσκοποι ή μοναχοί/ιερομόναχοι, προβάλλονται ήδη, τάχα ως Άγιοι (με ομιλίες κλπ). 
Η "βιομηχανία" αγιοποιήσεων πέρα από τα οφέλη για τους οικουμενιστές (συνεχίζει το ποίμνιο να "γλύφει τα πόδια τους" ενώ αυτοί "εναγκαλίζονται" και "φιλιούνται" με τον Πάπα, μέχρι και ευσεβείς ιερομόναχοι, "αντι-οικουμενιστές", πήγαν και τον προσκύνησαν τον Βαρθολομαίο όταν ήρθε στην Σουρωτή), 
φέρνει και άφθονα κέρδη στους δεσποτάδες, που διοικούν τις μητροπόλεις τους όχι ως επίσκοποι αλλά ως manager. Γι αυτό χωρίς κανένα δισταγμό αλλάζουν "εταιρία" (=μητρόπολη) όταν τους δοθεί η ευκαιρία (καταπατώντας φυσικά τους σχετικούς Ιερούς Κανόνες).
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
 Σχόλιο scripta manent:  αυτοί οι «πιστοί»  ψάχνουν ορθόδοξα μέντιουμ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις