Η Κως μετά τον φονικό σεισμό
Μα καμιά συστημική δημοσιογραφική ιστοσελίδα, να ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ HAARP!
Ούτε καν ακροθιγώς να ρωτήσουν, βρε παιδάκι μουουουουουουου!
ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ;;;;;;;;;;;;;;;;
ΣΚΟΠΟΣ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ... ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ...;;;;;;;;;;;;;;;
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ;;;
Καλλιόπη Σουφλή


 
Δύσκολη ημέρα σήμερα για την Κω που τα ξημερώματα χτυπήθηκε από 6,4 Ρίχτερ. Δύο νεκροί, επτά σοβαρά τραυματίες και ένα νησί με πολλά προβλήματα και κατοίκους φοβισμένους.
 

Αυτή είναι η εικόνα εδώ και μερικές ώρες στο νησί των Δωδεκανήσων που καλείται να διαχειριστεί μία τόσο δύσκολη κατάσταση, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό.

Εν τω μεταξύ στην επαναλειτουργία του λιμανιού ή έστω τη μερική του λειτουργία έχουν επικεντρωθεί όλες οι προσπάθειες των υπευθύνων στην Κω καθώς ζημιές στον οικιστικό ιστό δεν υπάρχουν, πέραν εκείνων στην παλαιά πόλη.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες μεταβαίνουν το απόγευμα στο νησί τέσσερις ειδικοί λιμενολόγοι της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών, καθηγητής του ΕΜΠ ειδικός στα λιμενικά έργα καθώς και άλλοι ειδικοί, για να εκτιμήσουν την κατάσταση στο λιμάνι και να προτείνουν λύσεις για την επαναλειτουργία του έστω και τη μερική.


Ο κ. Δέδες είπε ότι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που υπήρχε με τον έλεγχο διαβατηρίων (Σένγκεν) καθώς λειτουργούσε σε υποδομή μέσα στο λιμάνι. Επίσης, καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την καλύτερη αξιοποίηση των δύο μικρότερων λιμανιών στο νησί, στο Μαστιχάρι και την Κέφαλο.


Εν τω μεταξύ, στην Κω μετέβη και δεύτερο κλιμάκιο μηχανικών οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς μηχανικούς -συνολικά 35- θα ξεκινήσουν τους ελέγχους.
attika nea

Σχόλια