Επίσημα και με ΦΕΚ, "ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Γίναμε και επισήμως... ΑΠΟΙΚΙΑ.






Για την πλειοψηφία του λαου, αυτό είναι ένα ακόμη ... μνημονιακό σήριαλ και ουδόλως ενδιαφέρεται γι αυτό...

Για κείνους όμως που γνωρίζουν τι ψήφισε η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 2007, ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗς ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, ΔΗΛΑΔΔΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ, η αναθεώρηση του Συντάγματος και η ανακύρυξη της Ελλάδοςλ σε ... ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, παράλληλα με την πλήρη κατάργηση του "ελληνικού" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, το οποίον ήδη έχει παραβιαστεί πολλάκις, γεγονός που έχει παραδεχθεί δημοσίως τόσον ο πρόεδρος της "δημοκρατίας, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ όσον και το οβριοτουρκόσπερμα της ανωμαλίας και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ο πρωθυπουργεύων ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

Με το νέο Σύνταγμα, που θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία της ΚΥΝΟβουλής, και επισήμως ΣΚΛΑΒΟΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

Με δεδομένη την ξεπουλημένη στην πλειοψηφία της Α-Δικαιοσύνη και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!   ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ας συνεχίσει η πλειοψηφία του λαού,  να φραπεδιάζεται και να βλέπει survivor  ή τον κώλο του κάθε ξέκωλου στην τηλεόραση.
ΣΚΛΑΒΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

Το θέμα, αφορά ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



 

 


Επίσημα πλέον η Ελλάδα μπορεί να θεωρείται χώρα προτεκτοράτο των δανειστών της. 

 

 Με την αναθεώρηση  του Συντάγματος που ετοιμάζει η τρόικα, θα αλλάξει και η επίσημη ονομασία της από «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» σε «ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»…

 

Θα πρέπει να είναι κανείς αφελής για να νομίζει, πως η τρόικα που μπορεί και περνά στη Βουλή όποιο νόμο επιθυμεί, θα άφηνε το υπάρχον Σύνταγμα να της δημιουργεί  προβλήματα.

 

Για πρώτη φορά μετά την κατοχή όταν δημοσιευόταν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις των Γερμανών στρατιωτικών διοικητών, δημοσιεύτηκε στο ελληνικό ΦΕΚ, απόφαση την οποία υπογράφουν ξένοι πολίτες. 

 

Κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ούτε επί χούντας, ούτε με την κυβέρνηση Παπαδήμου όπου κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα.

Πρόκειται για την απόφαση της Επιτροπής Επιλογής των μελών του ΤΧΣ την οποία υπογράφουν ο ιταλός πρόεδρός της, και τα μέλη της δύο σουηδοί μία ουγγαρέζα και δύο έλληνες.

Τα μέλη της επιτροπής θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι (ειδικών θέσεων).

Η αποζημίωση του Προέδρου της Επιτροπής ορίζεται στα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά συνεδρίαση ενώ των υπολοίπων μελών της Επιτροπής στα χίλια (1.000) ευρώ ανά συνεδρίαση.

Τα μέλη της Επιτροπής, όπως και τόσοι άλλοι, φυσικά δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός από περιπτώσεις δόλου ή βαριάς αμέλειας.

 

Επί κυβέρνησης λοιπόν, του «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», στο ΦΕΚ 1964/Β/30-6-2016δημοσιεύτηκε η απόφαση  με αριθμό 9/1/17.5.2016, της Επιτροπή Επιλογής των μελών του ΤΧΣ με θέμα :

 

«Θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.»

Την απόφαση υπογράφουν οι παρακάτω:

 

Ο Πρόεδρος

FRANCESCO PAPADIA (Ιταλία)

Τα Μέλη

NYBERG LARS(Σουηδία)

PETER YNGWE (Σουηδία)

JULIA KIRALY (Ουγγαρία)

PANAGIOTIS DOUMANOGLOU (Ελλάδα)

EMILIOS AVGOULEAS (Ελλάδα)

 

Το βιογραφικό των μελών της επιτροπής μπορεί να το διαβάσει κανείς στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ενώ η ίδια εφημερίδα κάνει αναφορά και στην συγκεκριμένη απόφαση.

Στην αρχική σύνθεση της επιτροπής συμμετείχε ο Eric Rajendra του Emmanuel ο οποίος όμως παρατήθηκε και στην θέση του με την απόφαση με αριθμό Γ.Δ.Ο.Π. 0000495 ΕΞ 2016/Χ.Π. 754 του Ευκλείδη Τσακαλώτου διορίστηκε ο Lars Nyberg του Erik.

Σύμφωνα με το ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ, η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από έξι (6) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, εγνωσμένου κύρους και ακεραιότητας, εκ των οποίων τρεις (3), συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, υποδεικνύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αντίστοιχα, δύο (2) από τον Υπουργό Οικονομικών και ένας (1) από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ανωτέρω πέντε (5) θεσμοί και αρχές διαθέτουν από έναν παρατηρητή στην Επιτροπή.

 

Η Επιτροπή από την ίδρυσή της αποτελείται από τέσσερεις ξένους και δύο έλληνες.

 

Αυτό σημαίνει πως είτε το Υπουργείο Οικονομικών είτε η ΤτΕ, πρότειναν έναν ξένο για να συμμετέχει στην Επιτροπή…

 

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ (Ν.3864/2010) ο οποίος ανάλογα με τα κέφια των δανειστών, έχει υποστεί μέχρι σήμερα 21 τροποποιήσεις. 

 

Ο νόμος όπως ισχύει σήμερα βρίσκεται εδώ.

 

Η Επιτροπή αναφέρεται για τις δραστηριότητές της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος όταν απαιτείται. Αντίγραφο της αναφοράς κατατίθεται στο Euro Working Group.

Για να συγκροτηθεί η Επιτροπή, σχετικές οι επιστολές που εστάλησαν από τους  δανειστές είναι οι παρακάτω:

·         Την αρ. L/MD/15/694/28.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

·         Την από 28.12.2015 επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

·         Την αρ. 3672/23.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

·         Την αρ. 281/11.12.2015 επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

·         Την αρ. 6564301/18.12.2015 επιστολή του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group) προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

 

 




Πηγή
αττικα νεα

Σχόλια