Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Αυτοί απο πότε είναι στα αγιολόγια της εκκλησίας και εικονίζονται σε τοιχογραφίες;
Εδω και δεκαετίες ιστορούνται σε τοιχογραφίες  στο Μοναστήρι του αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα και σε άλλες Μονές


 
κατωτέρω,


Η φορητή εικόνα «Ο Γέρων Ιακώβος ο ‘’Με συγχωρείτε’’» (2016), είναι έργο του αρχιμανδρίτη Αμβροσίου Γκορελώβ, προϊσταμένου του ιερού ησυχαστηρίου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, στη Σκουριώτισσα. Το προσωνύμιο «Με συγχωρείτε» που αναγράφεται στην εικόνα του Γέροντος Ιακώβου προστέθηκε μετά από επιθυμία του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, γιατί όπως ανέφερε ο Πανιερώτατος:
«Ο Γέροντας Ιάκωβος ενώ μιλούσε, παρενέβαλλε συνεχώς τη φράση, «με συγχωρείτε»! Κάθε πέντε προτάσεις έλεγε· «Με συγχωρείτε, παρακαλώ, με συγχωρείτε!» 
Ο Πατριάρχης με την εικόνα του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη
Με συγκίνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε στα χέρια του την εικόνα του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη . Έκανε τον σταυρό του, την ασπάστηκε ευλαβικά και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του αγιογράφου της Μητροπόλεως Μόρφου, αρχιμανδρίτη Αμβροσίου Γκορελώβ. Ο αγιογράφος , είπε, έχει απεικονίσει με τρόπο θαυμαστό τη μορφή του Γέροντα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον Παναγιώτατο, ο οποίος συνδεόταν πνευματικά με τον Γέροντα , η αναγραφή : "Γέρων Ιάκωβος  ο Με συγχωρείτε". Την εικόνα - σε φωτογραφία- προσέφερε στον Παναγιώτατο, στις 28 Οκτωβρίου 2016, ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος , ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Φανάρι για να του ευχηθεί  με την ευκαιρία της 25ης επετείου  από της εκλογής (22.10.1991) και της ενθρονίσεως (2.11.1991) Του, στον μαρτυρικό θρόνο του σεπτού κέντρου της Ορθοδοξίας.εχουν σειρά κι άλλοι  διαπιστευμένοι Γέροντες.... Αριζονίτικος αέρας έρχεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.