Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Σχόλιο για τις 4 Ιερές Μονές που είναι "κατά του κειμένου της Ι. Κοινότητας του Αγ. Όρους"

Διαβάσαμε χθες την αποκλειστική είδηση του ιστολογίου Κατάνυξις,
Ως είδηση, βαθύτατα μας χαροποιεί (αν ισχύει).
Όμως η σύνοδος της Κρήτης έγινε πριν ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ χρόνο. Μπορεί κάποιος να μας δείξει δημόσιες δηλώσεις ηγουμένων ή μονών, που απορρίπτουν τις απαράδεκτες αποφάσεις της;

Ένα χρόνο λοιπόν οι ηγούμενοι ΣΙΩΠΗΣΑΝ.
Φέρουν βαρύτατη ευθύνη γι αυτό.

Βαρύτατη ευθύνη φέρουν και για την ΑΦΩΝΙΑ τους, μπροστά στις προκλητικές διώξεις που υπέστησαν ευλαβείς αγιορείτες πατέρες που τον τελευταίο χρόνο διέκοψαν την μνημόνευση (δείτε την σχετική ετικέτα μας εδώ).
Εκδιώχθηκαν μαζικά ή ατομικά από τα μοναστήρια (πχ Χιλανδαρίου, 9 πατέρες) ή τα κελιά τους (Κουτλουμουσίου), κατασχέθηκαν τα οχήματα τους (γιατί τυπικά είναι γραμμένα στην Μονή), εξώδικα για να αποχωρήσουν από τα κελιά (πχ Μεγίστης Λαύρας), με μοναδική αιτία το ότι δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο,  .. πέταγμα έξω από την Μονή, στο σκοτάδι,  μέσα στα μεσάνυχτα, με παρέμβαση της αστυνομίας (Κουτλουμουσίου),  .. εποχές "Βέκκου"
"Πόντιοι Πιλάτοι" όμως οι 19 ηγούμενοι και τα ηγουμενοσυμβούλια τους ..
(τον 20ο δεν τον υπολογίζουμε στους ηγουμένους, ο άνθρωπος δεν πάτησε το πόδι του ποτέ στο μοναστήρι, μόνο από καρτ ποστάλ το έχει δει, "καρπώθηκε" όμως τις καταθέσεις και τα ακίνητα του, από που κι ως που "ηγούμενος"; Αντιθέτως, ο πραγματικός ηγούμενος της Εσφιγμένου συνεχίζει να υψώνει τη σημαία και να μην παραδίνεται. Αυτός είναι ο 20ος ηγούμενος του Αγίου Όρους)


Έστω όμως, έστω και τώρα, αναμένουμε την ξεκάθαρη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ τους και δήλωση τους ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμφώνησαν στο πρόσφατα δημοσιευθέν κείμενο του Αγ.Όρους (αναφερθήκαμε εδώ).
Σε διαφορετική περίπτωση, αν μιλήσουν και πάλι με μισόλογα, θα μας απογοητεύσουν μία ακόμη φορά. 
https://youtu.be/uEYJcUnlq2I
(το βίντεο από εδώ)

Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να κρατάμε "μικρό καλάθι" και μακάρι -ολόψυχα το λέμε- να διαψευστούμε.

Παραθέτουμε και τα σχόλια στο τελευταίο επίμαχο άρθρο (εδώ) του ηγουμένου της Δοχειαρίου που πραγματικά αποδεικνύουν ότι οι πιστοί έπαψαν να παριστάνουν τους "χειροκροτητές" και να τρώνε κουτόχορτο :

Apostolos Sarandidesπριν από 2 ημέρες - Κοινόχρηστο δημόσια
Επιτέλους! 
Γιατί εξακολουθείτε να μνημονεύετε όμως και να βγάζετε αγιορείτικα κείμενα καθησυχαστικά; 
Τα λόγια μετις πράξεις δεν συνάδουν.
Kyriakos Varverisπριν από 2 ημέρες - Κοινόχρηστο δημόσια
Καθηγουμένε της Ι.Μ. Δοχειαρίου υπογράψετε ή δεν υπογράψατε την "καθησυχαστική" επιστολή του Αγίου Όρους ? 
Ο ποιήσας και διδάξας πάτερ Γρηγόριε. Ο ποιήσας και διδάξας.
Kyriakos Varverisπριν από 2 ημέρες - Κοινόχρηστο δημόσια
Και κάτι τελευταίο πάτερ Γρηγόριε που πιστεύω ότι το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα :

Όταν έχετε εκκλησιαστική κοινωνία με τον Βαρθολομαίο, έχετε ταυτόχρονα κοινωνία (έμμεση βέβαια) και με αυτούς που έχει εκκλησιαστική κοινωνία ο Βαρθολομαίος, άρα και με το ΠΣ"Ε".

Πως αποδέχεστε πάτερ Γρηγόριε να έχετε έμμεση κοινωνία με συνέδρια ἀντιχρίστων καὶ ἀντιθέων ?Αυτή η ΔΙΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΕΧΕΙ. ΚΟΥΡΑΣΕΙ.

Μερικές μέρες πριν είχα διαβάσει ο ίδιος ηγούμενος να λέει :
Το μνημόσυνο του επισκόπου μου δεν το σταματώ, παρά μόνον αν τον δικάση Σύνοδος. Δεν θέλω να σχίζω την Εκκλησία. Θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που μπορεί να διαπράξη κανείς μέσα στην Εκκλησία.

Έχουμε και λέμε, 
1ον) εν καιρό οικουμενισμού η θέση του είναι η μνημονευση του ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ . (Κατάλαβα καλά;;;;;; ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΏΧΕΙΑ). 


2ον) είναι για τον ηγούμενο μέγιστη αμαρτία η παύση μνημόνευσης επισκόπων ακόμα και αν διδάσκουν αίρεση;;;;; Άρα ο κανόνας 15 προτρέπει προς αμαρτία;;;;; 
Ο ίδιος ο απόστολος Παύλος που λέει ακόμα και άγγελος αν σας πει άλλα από αυτά που σας είπα να μην τον ακολουθήσετε προτρέπει σε σχίσμα;;;;;;


3ον) Αφού μας λέει ότι δεν είναι υποχρεωμένος ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑ Η ΠΑΥΣΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ - ΠΡΟΩΘΕΊ - ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΊΡΕΣΗ. 
ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΆΡΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;;;;;;;;;; ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ;;;;;; 
ΕΙΣΗΓΉΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΈΓΡΑΨΕ Ο ΑΈΡΑΣ;;;;;


4ον) ΟΣΟΙ ΑΓΙΟΙ ΈΠΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΌΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ (ΣΤΗ ΠΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ) ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΗΤΑΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΊ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΊ;;; Μήπως τελικά φθάνουμε στην λογική που λέει ότι οι πατέρες ήταν θύματα του αρχεκακου όφεως;;;;;;;;;;;;;;

Τελικά με ποιον διαφωνεί και με ποιον συμφωνεί ο ηγούμενος;


ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ (για οικουμενισμο ακούμε αλλά ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΊΧΝΕΙ) ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΝΗΜΟΜΕΥΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ;;;;;;;;;;;;;
"Το μνημόσυνο του ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΟΥ δεν το σταματώ"!!!!!!!!!!!!!!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Σχόλιο scripta manent: είναι κι αυτός ένας απο τους  «αποστόλους» ενός  ασταύρωτου Χριστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.