ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για βενιζέλος ελευθέριος εβραιος
(Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΕΝΩ Η ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ, ΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ, ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ! "Αγνώστου".)
Δέν είναι μόνο, ότι στα σχολεία δεν μας λένε απολύτως τίποτε, απο την Ιστορία μας, αλλά ούτε στις Πανεπιστημιακές Σχολές, πολλές φορές, αποφεύγουν καί ΔΕΝ διδάσκουν ορισμένες "καυτές" πτυχές της. 
Μία από τις πλέον "κτυπητές", είναι η υπόθεση του πολλαπλού ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ του (δήθεν) εθνάρχου "Ελ.Βενιζέλου", απο την Εκκλησία μας!Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου
Σχετική εικόνα
Άς πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. 
Το πλέον γνωστό (άς πούμε, γιατί ούτε αυτό είναι πολύ γνωστό) ανάθεμα εναντίον του, είναι αυτό της 12ης Δεκεμβρίου 1916, που έγινε στην Αθήνα και σε πολλές ελληνικές πόλεις, απο τόν τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Θεόκλητο (Μηνόπουλο), ο οποίος βροντοφώναξε με βάσει τα τότε 'ρεπορτάζ' των εφημερίδων, "κατά Ελευθερίου Βενιζέλου, φυλακίσαντος αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδα, ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΣΤΩ" !!!

Σχετική εικόνα
Δέν θα το πιστέψετε, αλλά αυτό ανωτέρω, ήταν το ...τρίτο στην σειρά ανάθεμα εναντίον του!

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου

Δείτε τώρα και το πρώτο.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου


"Ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1893, δικηγόρος Χανίων, λαβών 200 χρυσάς λίρας, εδέχθη μόνος αυτός να αναλάβει την κατηγορία κατά των Λαρεντζάκη Αντωνίου και Παπαδάκη Γεωργίου, προφανώς πολιτικών του αντιπάλων, διά τον φόνον του μουσουλμάνου Μπάντρη και απεδείχθη βραδύτερον, ότι ήταν αθώοι".

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου
Κατεδικάσθησαν εις θάνατον(!) και με επιμονή του  Βενιζέλου εκτελέσθηκαν  διά απαγχονισμού!
Ιερεύς μετέβαινε επί 40 ημέρας συνεχώς στον τόπο του μαρτυρίου και προσηύχετο. Στήν συνέχεια, ο ιερεύς πήγαινε στο σπίτι του Βενιζέλου και κατέθετε ΛΙΘΟΝ  α ν α θ έ μ α τ ο ς!

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου
Το δεύτερο ήταν κατά την επανάσταση  του Θερίσσου, όπου ο Μητροπολίτης Κρήτης Ευμένιος, πιεζόμενος υπό εκατοντάδων οπλισμένων Κρητών, απο την Ωραία Πύλη της Μητροπόλεως Ηρακλείου,  α ν α θ ε μ ά τ ι σ ε  τον Ελ.Βενιζέλο, ως ΕΧΘΡΟ της πατρίδος και  ό ρ γ α ν ο  ΞΕΝΩΝ  δ υ ν ά μ ε ω ν,  που επεδίωκαν τον χωρισμό (...) της Κρήτης απο την Ελλάδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου
Ακολούθησε ο αφορισμός κατά τους Εκκλησιαστικούς κανόνες. Συμφώνως με την "Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη", ο ανέκαθεν  εκδικητικός Ελευθέριος Βενιζέλος το 1917, εξόρισε (!) τον μητρ.Ευμένιο στην Χίο, όπου και τελικώς απεβίωσε...

Αποτέλεσμα εικόνας για αναθέματα κατά του Βενιζέλου


Σχετική εικόνα
ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ...
(ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ή ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ & ΤΑΧΑ "ΕΘΝΑΡΧΕΣ", ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ 'ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ', ΑΛΛΑ ΝΑ "ΚΟΥΜΠΩΝΟΝΤΑΙ"!...)

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.

Η Εκκλησία στην Ελλάδα έτος 2035 μ.Χ.

Ένας ιερέας κατεβαίνει τα σκαλιά μιας υπόγειας κρύπτης. Δεν φοράει σταυρό και ράσα καθώς στην Ελλάδα έχει ...