Εκκενώθηκε το Ελληνικό από τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- φωτό

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

Τεταμένη ήταν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η ατμόσφαιρα στο Ελληνικό, καθώς ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση των χώρων του πρώην αεροδρομίου από πρόσφυγες και μετανάστες.

Στις 08.20 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες άρχισαν να μπαίνουν στα πούλμαν, προκειμένου να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στη Θήβα, στα Οινόφυτα και στο Δερβένι.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, από τους μεμονωμένους πρόσφυγες περίπου 60 μεταφέρονται στη Θήβα, 50 στα Οινόφυτα και 50 στο Δερβένι.

Προτεραιότητα δόθηκε στις οικογένειες οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλούβες, περιπολικά και μοτοσικλέτες σχημάτισαν έναν κλοιό περιμετρικά των κτηρίων. Υπήρξε έντονη κινητικότητα, με τους αστυνομικούς να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν μη διαπιστευμένο. Λίγο μετά τις 06.00 άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να μπαίνουν στα κτήρια.αττικα νεα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις