"Σχισματικοί" με ΕΓΚΥΡΑ μυστήρια οι παπικοί, αλλά οι "σχισματικοί" παλαιοημερολογίτες ΟΧΙ !!!Σχόλια απο την ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" :
1. Όταν ο Αμβρόσιος έδινε ναό στους παπικούς
Για την παραχώρηση αίθουσας της μητρόπολης Καλαβρύτων  σε παπικούς για να λειτουργεί ως ναός τους, από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο  (τότε που γινόταν τα ανοίγματα με τον Πάπα, επί Χριστόδουλου), γράψαμε εδώ

2. Κατά τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο παπισμός ΔΕΝ είναι αίρεση
Εκεί θα δείτε και τα 2 προκλητικά βίντεο με τις δηλώσεις του Αμβρόσιου ότι "ο Παπισμός ΔΕΝ είναι αίρεση! αλλά σχίσμα"!!! Όπως και ότι "το filioque ότι ΔΕΝ είναι αίρεσις"! και άλλα φαιδρά όπως όταν "υπερτιμάς" την Παναγία (όπως οι Παπικοί) ΔΕΝ είναι αίρεση, "αίρεση είναι μόνον όταν υποτιμάς" (άρα αν βάλεις στην Αγία Τριάδα κι άλλα πρόσωπα, υπερτιμώντας τα, δεν είναι αίρεση κατά τον Καλαβρύτων!!! Που τις βρίσκουν τέτοιες δικαιολογίες για να δικαιολογίσουν ότι οι παπικοί δεν είναι αίρεση...) 
Και μετά απαιτούν από τους πιστούς να "κάνουν υπακοή" στους δεσποτάδες!

3. Τελικά ΤΙ πιστεύει ο Καλαβρύτων; !!! Πριν λίγες μέρες (28/5/2017),  ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, απειλώντας με μήνυση  (δείτε εδώ την επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων)  γνωστό θεολόγο-blogger δικαιολογήθηκε:
"Προσωπικά πιστεύω πως οι Παπικοί είναι αιρετικοί! –Ως Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας διακηρύσσω πως είναι σχισματικοί!"

Είναι πραγματικά θλιβερό να ακούς από δεσποτάδες ένα σωρό γελοίες δικαιολογίες που υποτιμάνε την νοημοσύνη μας, γιατί απλά ΔΕΝ καταδέχονται να ζητήσουν συγνώμη. 

Ώστε οι Ιεράρχες κύριε Αμβρόσιε, λες ότι ΔΕΝ θεωρούν τον Παπισμό αίρεση, αλλά σχίσμα!
Και για να το δικαιολογήσεις (γιατί φυσικά τέτοια προκλητική απόφαση επίσημα ακόμη δεν θα τολμούσαν  να δημοσιεύσουν οι δεσποτάδες), 
επικαλείσαι ότι όταν παντρεύεται ορθόδοξος-η με παπικό-ή, τους θεωρούν βαπτισμένους γι αυτό γίνεται ο γάμος και σε όσους παπικούς γίνονται ορθόδοξοι, σε κάποιες μητροπόλεις κάνουν μόνον το χρίσμα.
Ο Αμβρόσιος λοιπόν επικαλείται μια απαράδεκτη οικουμενιστική πρακτική για να δικαιολογήσει την ατυχή δήλωση του. Θα μπορούσε απλά να ζητήσει συγνώμη.


ο εικονιζόμενος ρασοφόρος είναι ο "ορθόδοξος"  μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. Όπως βλέπεται δέχεται αγιασμό (ή ευχέλαιο;) από Παπικό.
Άραγε το δέχεται "ως πρόσωπο" ή ως Ιεράρχης π.Αμβρόσιε! 


4. "Σχισματικοί" με ΕΓΚΥΡΑ μυστήρια οι παπικοί. Οι "σχισματικοί" παλαιοημερολογίτες ΟΧΙ !!!
Αφού λοιπόν μας λες ότι τάχα οι παπικοί έχουν έγκυρο βάπτισμα ως σχισματικοί, (και όχι αιρετικοί),  άρα αναγνωρίζεις και ιεροσύνη που το τέλεσε, 
γιατί δεν αναγνωρίζεις και έγκυρο βάπτισμα και ιεροσύνη και στους παλαιοημερολογίτες! "Σχισματικοί" δεν λέτε ότι είναι και αυτοί; Αναγνώρισε και το δικό τους βάπτισμα λοιπόν! Να δεις τι κόσμος θα αλλάξει ενορία και θα πηγαίνει εκεί! 


Συνεπώς κατά τον (φαιδρό) συλλογισμό σου, υπάρχουν 2 ειδών "σχισματικοί":
  • οι παπικοί που διδάσκουν αιρετικές δοξασίες με ΕΓΚΥΡΑ μυστήρια 
  • και οι παλαιοημερολογίτες που είναι 100% δογματικά ορθόδοξοι αλλά ΔΕΝ έχουν έγκυρα μυστήρια!
"Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!"

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Σχόλιο του +ΙΓΖ

Συγχαρητήρια για το σχόλιο του ιστολογίου σας.
...μήπως και κάποιοι ξυπνήσουν επιτέλους και αποτειχιστούν
απο το πελατολόγιο της διοικούσας εκκλησίας, που αναγνωρίζει σωτηριολογικά μυστήρια σε όλους τους αιρετικούς, ανίερους και βλάσφημους, ακόμα αναγνωρίζει σωτηρία σε Βουδιστές Βραχμάνους, ινδιάνους και όλους τους δαιμονολάτρες, ακόμα και σε αντίχριστους Μουσουλμάνους και Ραβίνους
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΚΕΡΑΙΟ [δεν εννοώ το ημερολογιο ]

Τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους, και όποιος επιμένει να μη θελει να καταλάβει, κακό του κεφαλιού του - ψυχής του 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις