ΤΟΠΟΘΕΤΙΣΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ για Ιουλιανό και Νέο

+ΙΓΖ
Εχουμε διαβάσει  ατελείωτα άρθρα ένθεν κι ένθεν.

Επειδή  όμως το δικό μας IQ είναι χαμηλό, και  αδυνατούμε να  παρακολουθήσουμε ορθολογιστικές  διδασκαλίες σχολαστικισμού,  γι’ αυτό  καταθέτουμε τα δικά μας συμπεράσματα:

«Εμπεδώσαμε ότι ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς εκτός από το Νέο ημερολόγιο, είναι πρόθυμος να ακολουθήσει το Μακεδονιακό, το Αιγυπτιακό, το Αλεξανδρινό, ακόμα και το εξωγήινο, αλλά  ΠΟΤΕ δεν θα ακολουθήσει το Ιουλιανό»

Πάτερ μου, το Ιουλιανό το επέβαλε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και όχι οι παλαιοημερολογίτες.

Η Εκκλησία όσον ούπω έχει αλλάξει πολλά πράγματα από την αρχαία Λειτουργική. Μπορούμε εμείς σήμερα να τα αναιρέσουμε; π.χ. νηπιοβαπτισμός, καθιέρωση αντίδωρου  και νηστειών, ο τρόπος μετάληψης των λαικών κλπ

 

Γνωρίζετε ότι ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ήταν Μασόνος, η έστω  φιλικά  προσκείμενος προς  αυτούς; Είναι δυνατόν  ένας  Μασόνος  να θεσμοθετήσει υπέρ  της Εκκλησίας  του Χριστού; Τότε γιατί στην επιθανάτιο κλίνη έλεγε με φρικτούς πόνους, ότι με παρέσυραν οι Μασόνοι κι έσχισα την Εκκλησία; [ σας προκαλούμε  να ρωτήσετε τον π. Γεώργιο Μεταλληνό ]

 

Η Ζ’ Οικουμενική Αναθεματίζει όποιον  αναιρέσει  γραπτή η άγραφη παράδοση της Εκκλησίας. Η ημερολογιακή παράδοση 1600 ετων για εσας δεν λεει τίποτα;                        

 Η Εκκλησία στα τρία τέταρτα της ζωής της βρισκόταν παγκοσμίως σε πλάνη,  και αυτή την πλάνη την  διόρθωσαν  δυο Μασόνοι πραξικοπηματικά; Το δέντρο γνωρίζεται από τον καρπόν του. Που σας οδήγησε η καινοτόμος διοικούσα εκκλησία;

 

Τέλος για  τις παρασυναγωγές των παλαιοημερολογιτών,

 Ποιος σας είπε ότι επικροτούμε  τους δαιμονισμένους  φίλαρχους  που ιδρύουν ίδιον θυσιαστήριον, και ποιος σας είπε ότι τους αναγνωρίζουμε ως εκκλησία.

Από το 1948 που η διοικούσα εκκλησία υπέγραψε οικουμενισμό, και δεν έχουμε απέναντι μόνο έναν αιρετικό επίσκοπο…  έχουμε  το δικαίωμα  να  χειροτονήσουμε επισκόπους και να συνεχιστεί ιεραποστολικά η  Εκκλησία του Χριστού. 

Δεν θα αφήσουμε αβάπτιστους ανεξομολόγητους και ακοινώνητους χιλιάδες ανθρώπους επειδή  τότε δαιμονίστηκε όλη  η Ελλάδα και σήμερα όλο το σύμπαν.

Η Εκκλησία  είναι  γυναίκα, αλλά  ΔΕΝ  είναι στείρα γυναίκα.  

Κλείνοντας 

Εφ’ όσον παραδέχεστε ότι το ημερολογιακό δεν είναι δόγμα πίστεως, τότε π. Ευθύμιε έχετε υποχρέωση  να ακολουθήσετε  όλους τους υπόλοιπους Πατέρες στο παλιό  και όχι να διατείνεστε,  άπαντες  να ακολουθήσουν εσας ως μονάδα στο νέο.

Σχόλιο scripta manent: συμφωνούμε  επειδή κι εμείς με το παλιό είμαστε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ μην γράφετε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια διότι θα διαγράφονται.

Η Εκκλησία στην Ελλάδα έτος 2035 μ.Χ.

Ένας ιερέας κατεβαίνει τα σκαλιά μιας υπόγειας κρύπτης. Δεν φοράει σταυρό και ράσα καθώς στην Ελλάδα έχει ...