Ἕνα σχόλιο στὸ ἱστολόγιο «Κατάνυξις» ἀποκαλύπτει τὸν ὑπόγειο ρόλο ποὺ παίζουν οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστές


   
στρέφοντας πιστούς (ποὺ δὲν ἀντέχουν ἄλλο αὐτὴν τὴν προδοσία τῶν ψευδοποιμένων τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας) νὰ βροῦν καταφύγιο στὸ Παλαιὸ Ἡμερολόγιο. Εἶναι τόσο ἐξωφρενικὴ καὶ προκλητικὴ ἡ διγλωσσία Ἐπισκόπων (ὅπως ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ) ποὺ διερωτᾶται κανείς, μήπως εἶναι σκόπιμη, καθὼς μάλιστα κι ὁ ἀρχηγέτης τῆς Παναιρέσεως πατριάρχης Βαρθολομαῖος φέρεται νὰ εἶπε: Ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ἀντιδροῦν, σὲ λίγο θὰ γίνουν Γ.Ο.Χ.!
    Ὁ σχολιογράφος δὲν γράφει ὑπὸ τὸ πέπλο τῆς ἀνωνυμίας, ἀλλὰ παραθέτει τὶς θέσεις του μὲ θάρρος καὶ ἐπώνυμα.
    Πρόκειται γιὰ τὸν  κ. Κυριάκο Βαρβέρη, ὁ ὁποῖος γράφει:
ΣΧΟΛΙΟ:
     Kyriakos Varveris 21 Μαρτίου 2017 - 11:16 π.μ.
   
 Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε τέτοιων χαρακτηρισμών από το γνήσιο πνευματικό τέκνο του Επιφανίου Θεοδωρόπουλου. Μεγάλη μου τιμή και σας ευχαριστώ πολύ κύριε Τελεβάντε.
    Για την ιστορία λοιπόν ακούστε πως έγινα "σχισματικός":
Εγώ υπαγόμουν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υπό τον Σεραφείμ μέχρι και τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016. Συγκεκριμένα εκκλησιαζόμουν στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στον Πειραιά.
    Για να μην έχετε λοιπόν αμφιβολία για τα λεγόμενά μου, οι ιερείς της Αγίας Σοφίας είναι: Ο π. Χρήστος, ο π. Ανδρέας, ο π. Θωμάς, ο π. Νικόλαος (εξ' Αμερικής) και o Ιερομόναχος ο π. Χρυσόστομος (όλα αυτά παρακαλώ αν θέλετε μπορείτε να τα διασταυρώσετε).
    Στον Ιερό Ναό αυτό, καλούσαν συχνά τον Προικονήσου Ιωσήφ και κάνανε συλλείτουργα. Και όπως είναι φυσικό στη λειτουργία μνημονευόταν ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. Εγώ και η σύζυγός μου αντιδράσαμε σε αυτή τη μνημόνευση και κατ' ιδίαν τους κάναμε μια παρατήρηση, καθώς δεν ανεχόμασταν την μνημόνευση του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ μέσα στην εκκλησία μας.
   Η "πατερική" εξήγηση που μας έδωσαν ήταν ότι η μνημόνευση δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ και γίνονταν λόγω εκκλησιαστικής Ιεραρχίας και ότι ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ είναι καλός άνθρωπος και κάνει πολλές ελεημοσύνες.
   Εμείς κάναμε υπομονή αλλά ταυτόχρονα μιλήσαμε και με άλλους Ιερείς της ΙΜΠ που αντιδρούσαν στην μνημόνευση του Βαρθολομαίου όπως ο π. Άγγελος Αγγελακόπουλος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Καλλίπολη.
  Εκείνος μου είπε ότι στη Σύνοδο που θα γινόταν τον Οκτώβριο 2016 (η οποία ασχολήθηκε τελικά με τα θρησκευτικά) ο Ιερώνυμος θα ήταν υπόδικος σε δίκη καθώς δεν εφάρμοσε τις Αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Σύνοδο που έγινε στο Κολυμπάρι.
   Περιμέναμε λοιπόν τις αποφάσεις του Οκτωβρίου αλλά πέρασε ο μήνας όπως γνωρίζετε με το θέμα των θρησκευτικών. Περιμέναμε και τον επόμενο μήνα ΝΟΕ/2016 όπου όπως γνωρίζετε η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος ΚΑΤΑΠΙΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
  Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από πολύ σκέψη αντιληφθήκαμε, με την κοινή λογική που χαρίζει σε όλους ο Κύριος, ότι μας εμπαίζουν (κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα όταν βγήκε η φυλλάδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ πολύ αργότερα) και γι' αυτό φύγαμε από την Κρατική και Επίσημη "Εκκλησία" της Ελλάδος και ενσωματωθήκαμε ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΧ υπό τον Καλλίνικο.

   Γι' αυτό μην βιάζεστε να χαρακτηρίσετε κάποιον τόσο εύκολα ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΑΘΟ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ.

Σχόλια