2014, Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στηρίζει το αντιρατσιστικό


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που παρέδωσαν αμαχητί, στα ξένα κέντρα την ελευθερία του λόγου, με το αποκρουστικό, ακραία ρατσιστικό και εξόχως φασιστικό κατασκεύασμα, που ονομάστηκε τραγικώ τω τρόπω : Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, παραθέτουμε δημοσίευμα εκείνης της εποχής, από κοσμικό μέσο.
Επισημαίνουμε πως, με ανάλογο τρόπο, επιχειρείται με το απαράδεκτο κείμενο Προς το Λαό, να εκχωρηθεί συνοδικώς, το πηδάλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε Οικουμενίζοντες Πατριάρχες, Αρχιερείς και λοιπούς παροικούντας, την "Νεοεποχίτικη Ιερουσαλήμ" του Φαναρίου.
Όσο και αν επιμένετε, κουνώντας απειλητικά τον πέλεκυ της καθαιρέσεως, επάνω από τον τράχηλο των ηρωϊκών κληρικών και μοναχών που αντιδρούν, στην ακροτελεύτια παράγραφο του θεολογικώς αστήρικτου κειμένου Προς το Λαό " ... Γι αυτό προτρέπονται οι πιστοί να μη δίνουν βαρύτητα στα λόγια εκείνων που τους παρακινούν να απομακρυνθούν από Αυτήν προκειμένου να αποτελέσουν ξεχωριστή ομάδα έξω από το πλήρωμα της Εκκλησίας, επικαλούμενοι φανταστικούς λόγους δογματικής ακριβείας.
Κατακλείοντας το μήνυμα αυτό, επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλοι οι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος αγρυπνούμε και παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη και αφοσιωμένοι στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία... ", τα δικά σας έργα, σας προσπερνούν και μαρτυρούν και κυρήττουν για εσάς: "όπως με το Αντιρατσιστικό έτσι και με τον Οικουμενισμό"! 
Η πάνδημος παρουσία μας στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα της 4ης Απριλίου, θα είναι μόνον η αρχή ...

   
Η Εκκλησία στηρίζει το αντιρατσιστικό
Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα».

Η ΔΙΣ επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής».
Επιπλέον, «διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον "άλλον", όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά- πολύ περισσότερο- την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον».

Η ΔΙΣ ζητάει τέλος να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η άρνηση «των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας», ενώ «αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι, εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «ελεεινό».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα για την καταδίκη του Οικουμενισμού και της ''Συνόδου'' της Κρήτης

3 σχόλια :

 1. Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ
  Απάντηση
 2. ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Απάντηση

 3. Και τότε πώς θα ψάλλουν τα παρακάτω ?

  1) 'Αλαζών Ισραήλ, μιαιφόνε λαέ, τι παθών τον Βαρραβάν ηλευθέρωσας, τον Σωτήρα δε παρέδωκας σταυρώ'.

  (Ισραηλιτικέ λαέ, υπερήφανε και εγκληματικέ, τι έπαθες και τον μεν ληστήν- Βαραββάν ηλευθέρωσες, τον δε Σωτήρα κατεδίκασες εις σταυρικόν θάνατον;)

  2)Φθονουργέ, φονουργέ και αλάστορ λαέ, καν σινδόνας και αυτό σουδάριον αισχύνθητι αναστάντος του Χριστού'.

  (Ζηλότυπε, εγκληματικέ και ασεβέστατε λαέ του Ισραήλ, να εντραπής τουλάχιστον τας συνδόνας και τον νεκρικόν κεφαλόδεσμον του Χριστού, τα οποία -ευρεθέντα εις τον κενόν τάφον- αποδεικνύουν, ότι Ούτος ανέστη -όντως εκ νεκρών.)

  3)'Αραβιανόν, σκολιώτατον γένος Εβραίων, έγνως την ανέγερσιν του ναού. Δια τι κατέκρινας τον Χριστόν;'

  (Ω, γένος των Εβραίων, διεστραμμένον, άγριον ωσάν τους Αραβας, εγνώρισες -διότι σου το είπεν ο Ιδιος ο Κύριος- ότι ο Ναός θα ηγείρετο εκ νέου -θα ανίστατο δηλαδή το Σώμα του Χριστού- Διατί -λοιπόν- κατεδίκασες -εις θάνατον- τον Χριστόν;)

  4)'Καν τους εκ νεκρών επαισχύνθητε, ω Ιουδαίοι, ους ο ζωοδότης ανέστησεν, ον υμείς εκτείνατε φθονερώς'.

  (Εντραπήτε, τουλάχιστον, ω Ιουδαίοι -που αρνείσθε την Ανάστασιν του Χριστού- εκείνους τους νεκρούς, που ανέστησεν ο ζωοδότης Χριστός, τον Οποίον σεις εθανατώσατε από φθόνον.)

  5)'Κατά τον Σολομώντα βόθρος βαθύς το στόμα Εβραίων παρανόμων'.

  (Το στόμα των παραβατών του θείου Νόμου Εβραίων ομοιάζει, κατά τον χαρακτηρισμόν του Σολομώντος, προς βαθύν βόθρον.)

  6)'Εβραίων παρανόμων εν σκολιαίς πορείαις τρίβολοι και παγίδες'.

  (Εις τας διεστραμμένας οδούς, που βαδίζουν οι παράνομοι Εβραίοι, υπάρχουν άκανθαι και παγίδες.)

  7)'Συναπολούνται πάντες οι σταυρωταί σου, Λόγε, Υιέ Θεού παντάναξ'.

  (Οι σταυρωταί Σου, ω Υιέ και Λόγε του Θεού, Βασιλεύ του παντός, θα καταστραφούν όλοι συγχρόνως.)

Σχόλια